Menü

Legyünk ismét energikusak!

Sokan közülünk azt gondolják, hogy az egyetlen dolog, ami visszatart minket attól, hogy az álmainkat éljük, az időhiány. Ezért rengetegen gondolják, hogy az időmenedzsment egy meghatározó készség, ha el akarjuk érni a céljainkat, és életünkben valódi változást szeretnénk.

Természetesen ez nem olyan rossz elképzelés, hiszen az időmenedzsment valóban egy rendkívül fontos készség, és legtöbbünknek igenis több időre van szüksége, hogy azzal foglalkozhasson, amivel tényleg szeretne. A lényeg azonban, hogy ez a puzzle-nek csak egyetlen darabkája. A puzzle egy másik, nagyobb része, amin túl gyakran átsiklunk, az energiamenedzsment.

Most arra vetünk egy pillantást, sikerünknek miért olyan fontos része az energiamenedzsment, és hogyan kezelhetnénk jobban.

A produktivitás legnagyobb ellensége a kanapé

A legtöbb embernek rendszerint nagy tervei vannak, hogy mivel is fog foglalatoskodni egy adott napon. Talán szeretnénk egy kis időt áldozni a nyelvtanulásra. Esetleg egy finom házi menü készítésével foglalnánk el magunkat. De lehet, hogy csak edzeni akarunk, vagy kifizetni néhány számlát.

Akár így, akár úgy, nagy az esély arra, hogy ami valójában történik, az nem más, mint hogy hazaérünk, leülünk a kanapéra, és magunkba zuhanva elérünk egy pontot, ahonnan már nem tudunk felállni, és innentől kezdve semmi konstruktívat nem fogunk csinálni.

Amit ilyenkor érzünk, nem más, mint energiahiány. Miután megvacsoráztunk, talán úgy érezzük, hogy elfogyott a lelkesedésünk, és nem akarunk edzeni vagy kifizetni a számlákat. Az akaratunk megvan, hogy termékenynek érezzük magunkat, de az energiahiány visszatart. Valójában a kontrollálhatatlan csokievésről is csak az energiahiány tehet, ő vesz rá minket arra, hogy essünk kísértésbe, vagy arra, hogy halogassunk.

Hogyan nyerjük vissza az energiánkat?

Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha este korábban nyugovóra térünk, és ha tehetjük, reggel később kelünk. Az alvást érdemes kissé előtérbe helyezni. Érdemes egy olyan étrendre is áttérnünk, amely segít az energiánk visszanyerésében, nem pedig kiszipolyoz minket.

Át kell írnunk a prioritási listánkat. Ahelyett, hogy az energiánkat olyan dolgokra áldozzuk, amelyek nem igazán számítanak – például, hogy túlzottan stresszelünk azon, hogy mit vegyünk fel -, érdemes megérteni, hogy a mentális energia korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre, ezért takarékoskodnunk kell vele, és arra kell tartalékolnunk, amivel valóban foglalkozni akarunk.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.