Menü

Elő a bögrékkel!

Nem szeretem a telet. Különben tényleg nem. Mindig fázom. Latyakos. Hideg és sötét. Rideg és utálatos. Bocs, ha ünneprontó vagyok, de ahogy véget ért a meghitt karácsony és a bulizós, mulatós, vidám szilveszter, tőlem utána jöhetne már másnap a július. Mivel mindig fázom, szeretem feldobni a téli napokat valami forró itallal. Erre igyunk!

Úgy érzem a fagyos tél és a hideg idő magával hozza a finom meleg, bögrés italokat.

Szerencsére a paletta elég választékos. Az ezerféle íz világú koffeines és koffeinmentes, citromos, fekete, gyümölcs, zöldtea mellett ott a krémes kakaó, a forró csoki, a kávéspecialitások, az adventi vásárokban kóstolt forralt borok, a fűszeres karácsonyi puncs, grog és sok egyéb más ital. A teákból és kávékból választhatunk koffeinmenteset is, így gyerkőcökkel is együtt bögrézhetünk. Az átfagyott csontokra hamar gyógyír egy csésze tea, az órákig tartó szánkózás után egy forró kakaó, munkahelyen a kollégákkal egy finom kávé.

A forró csokoládét és a többi meleg italt is elkészíthetjük egészségesebb verzióban, a cukrot természetes édesítőre, például eritritre, xillitre, nyírfacukorra, steviára cserélve, s olvaszthatunk cukormentes csokoládét is hozzá, vagy készülhet cukrozatlan natúr kakaóporból, cukor nélküli tejszínnel. Ehhez kínálok egy receptet: 2 dl vízben 2 evőkanál jó minőségű, natúr kakaóport keverjünk el, forraljuk össze, majd öntsünk hozzá 2-3 dl tejet vagy kókusztejet. Édesítsük nyírfacukorral vagy steviával, s adjunk hozzá csipet sót. Daraboljunk fel egy tábla jó minőségű étcsokoládét, tegyünk ebből tetszés szerint a tejes italba, majd főzzük össze. A habhoz verjünk fel 1 tojásfehérjét, adjunk hozzá egy vaníliarudat vagy őrült vaníliát és egy kevés édesítőt. Tálaljuk szép üvegpoharakba a forró csokit, és élvezzük, hogy ezt a finomságot akár este is elfogyaszthatjuk.

A világhálón számtalan más egyéb recept megtalálható, érdemes kísérletezni a fűszerekkel, ízekkel. A forró csokiba el tudok képzelni narancsot, a forralt borba mi mindig teszünk almaszeleteket, felnőttek a forró csokiba, kávéba alkoholt is tehetnek, s így kóstolhatnak ír whiskys ír kávét, forró rumos almaitalt, tojáslikőrös vaníliás kényeztetést, vagy narancslikőrös forró csokit. Én egyszer a chilis csokoládét szeretném megkóstolni. (Finom?)

Kisgyerekként nagyon szerettük a meleg, vaníliás tejet, aki érzékeny a tejre, laktózmentes változatban is fogyaszthatja gyermekkori kedvencét, vagy növényi tejekkel is megpróbálhatjuk elkészíteni.

Némely nedű egyébként meghűlésre is jó, a gyömbéres tea kiváló csodaszer megfázásra, a hagyományos gyömbér italt friss rozmaringgal, édesköménnyel, kardamommal és mentával a stresszes hétköznapokra is javasolják.

Ezeket a finom lélekmelegítő-lélekmelengető italokat otthon is, gyorsan és könnyen el tudjuk készíteni, akár diétás, egészséges kivitelben. Dobjuk fel ezekkel a hidegűző nedűkkel a téli napokat és egészségünket, immunrendszerünket! Elő a bögrékkel! Egészségünkre!

Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink

A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.