Menü

Amivel idegesítjük a pasikat

Elsőre úgy hangzik, mintha tippeket szeretnék adni, de nyugalom férfiak, erről most szó sincs! ( ezt majd egy másik cikkben...) Mi nők gyakran azt gondoljuk, hogy a párunkat a plusz kilóinkkal, narancsbőrünkkel, smink nélküli arcunkkal idegesítjük, pedig valójában egészen más dolgokkal, tulajdonságokkal akasztjuk ki őket. Vajon mivel lehet őket az őrületbe kergetni?

Valószínű egyik ezeknek a szokásoknak a lelkizés. Ők az egyszerű beszédből értenek, a körülírás, virágnyelven történő és számukra homályos megfogalmazás nem vezet sehova. Jobb, ha a nyílt, egyszerű és egyenes kommunikációra törekszünk. Lehetőleg röviden és lényegre törően.

Idegesítő szokás, ha túl hosszan készülődünk, öltözünk, sminkelünk, frizurázunk (aztán átöltözünk és újra kezdjük az egészet) míg a párunk két perc alatt letusol, felkapja a ruháját és már indulásra kész. Mondjuk sürgetni egy nőt szépítkezés közben szerintem eleve nagy öngól, mert attól csak még idegesebb, s bizonytalanabb lesz, az pedig senkinek nem tesz jót, de ehhez nem fűzök különösebb kommentet, jó munkához idő kell, ha jól akarunk kinézni, akkor azt meg kell tervezni. Amúgy meg nálunk fordítva van. Én általában felöltöztetek két gyereket, jómagam is elkészülök és még én várok a férjemre az ajtóban tíz percet. Becsszó így szokott történni!

A féltékenykedés is listavezető. Van az a fajta féltékenység, ami még belefér, s még hízelgő is lehet, de van az, ami már túlmegy egy határon és akár a kapcsolat is rámehet. Fogadd el, hogy megnézi a szép nőket és kész, ez a normális, mert férfi, azonban ha magaddal elégedett vagy, akkor a zöldszemű szörny nem állhat közétek.

Önmarcangolás. Micsoda csúnya szó. Volt egy ismerős pár a baráti társaságunkban, ahol a férfit rettenetesen zavarta, hogy a párja folyton magát kritizálja. Már minket is zavart. Rendben van, hogy a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból, diétázunk, sportolunk, maximalisták vagyunk, de ha folyamatosan elégedetlenkedünk magunkkal, akkor előbb-utóbb idegesíteni fogjuk vele a párunkat és a környezetünket. Az igazság az, hogy neki te vagy a legszebb, ezért választott téged, s feleslegesen és tévesen gondolod azt, hogy sok változtatásra szorulnál.

Az sem szép tulajdonság, ha másokat kritizálunk folyton, a pasik nem szeretik a pletykás, utálatos nőket, ezt érdemes szem előtt tartani. Ezután pedig jön máris egy klasszikus idegesítő tevékenységünk: az állandó telefonálgatás. Szerintem attól egy idő után mindenki megőrül, ha a párjuk folyamatosan hívogatja őket. Pláne, hogy nem akarunk semmi fontosat mondani, az esetek nagy részében lényegtelen dolgokkal zaklatjuk őket. (megjegyzem ez néha fordítva is így működik...)

Exek emlegetése. Nyilván azért "ex", mert már elmúlt, nem kell versenyezni velük, de hozzátartozik a párunk múltjához. Az "ex" a múltja, mi pedig a jövője. Ezt azért nem árt a fejünkben tisztába tenni.

Anyósok. Nos erről nem nyitok vitát, erre a témára nem tudok pontot, vagy javaslatot tenni. Az anyós viccek se véletlenek. Nálunk meg át tud jönni papucsban amúgy, szóval fokozott a helyzet. Hagyjuk.

Az idegesítő szokások témában végezetül eszembe jutott egy mondás: "Egy nőnek két fontos szerepe van a férfi életében: Nyugtassa, amikor ideges és idegesítse, amikor nyugodt." Hát erről van szó.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?

Hogyan lehet fenntartani egy távkapcsolatot?

Majdnem mindenki átéli egyszer az életében, milyen a távkapcsolat. Adódik a kérdés, hogy lényegében véve minden viszony távolról indul, csak van, ami a távolság miatt hosszabb távon fenn is marad. De vajon hányan képesek együtt is élni ezzel az állapottal? Egyáltalán létezik-e tartós párkapcsolat, vagy ez csak egy elegáns kifejezés a modern világban?

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Önmagunk alábecsülése pusztító szokás

A pszichológiában az atelofóbia egyfajta attitűd, amely gyakran előfordul, de szinte mindig nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, mert fokozatosan normalizálódik. Ez a szakzsargon jól példázza a folytatás mechanizmusát alábecsüld magad vezet a pusztító szokás ami kóros viselkedéshez vezethet.