Menü

Immunrendszerünk védelme

Ősszel felszaporodik a munka, kinyitnak az iskolák, óvodák, mi pedig egyre több emberrel kerülünk kontaktusba, nemcsak a munkahelyünkön, hanem az utcán is. Szinte elkerülhetetlen, hogy átessünk néhány kisebb betegségen, de az elkerülhető, hogy hosszú időre beleessünk. Az immunrendszerünk folyamatosan erősítésre szorul, és ezt nemcsak vitaminok fogyasztása tudja garantálni.

Zöldségek, gyümölcsök fogyasztása elengedhetetlen, nemcsak ebben az időszakban, hanem mindig. A változatosság ebben az esetben is fontos. Idénygyümölcsöket fogyasszunk, és a zöldségeket is minél többféle változatban! Így biztosítjuk, hogy a vitaminok és ásványi anyagok több felől jutnak a szervezetünkbe.

Mozogjunk a szabad levegőn! Ez futásban, úszásban, sétában, kinti edzésben is megnyilvánulhat. A lényeg, hogy szabad levegőn légy, és ne hanyagold el a mozgást! Ha hiszed, ha nem, ennek is komoly jelentősége van.

Pihenjünk eleget! A pihenés fontossága nemcsak az immunrendszerünk védelmében jelenik meg, hanem sok más területen is. És ebbe az aktív és passzív pihenés is beletartozik. Aludjunk és kapcsolódjunk ki annyit, amennyire szükségünk van, és ne ebből vegyük el az időt, mert annak súlyosabb következményei is lehetnek! Mindezek betartása mellett még mindig beleeshetünk rövidebb-hosszabb betegségekbe, de az abból való gyógyulás sokkal könnyebb lesz, ráadásul meg is ritkulnak az alkalmak.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.