Menü

Immunrendszerünk védelme

Ősszel felszaporodik a munka, kinyitnak az iskolák, óvodák, mi pedig egyre több emberrel kerülünk kontaktusba, nemcsak a munkahelyünkön, hanem az utcán is. Szinte elkerülhetetlen, hogy átessünk néhány kisebb betegségen, de az elkerülhető, hogy hosszú időre beleessünk. Az immunrendszerünk folyamatosan erősítésre szorul, és ezt nemcsak vitaminok fogyasztása tudja garantálni.

Zöldségek, gyümölcsök fogyasztása elengedhetetlen, nemcsak ebben az időszakban, hanem mindig. A változatosság ebben az esetben is fontos. Idénygyümölcsöket fogyasszunk, és a zöldségeket is minél többféle változatban! Így biztosítjuk, hogy a vitaminok és ásványi anyagok több felől jutnak a szervezetünkbe.

Mozogjunk a szabad levegőn! Ez futásban, úszásban, sétában, kinti edzésben is megnyilvánulhat. A lényeg, hogy szabad levegőn légy, és ne hanyagold el a mozgást! Ha hiszed, ha nem, ennek is komoly jelentősége van.

Pihenjünk eleget! A pihenés fontossága nemcsak az immunrendszerünk védelmében jelenik meg, hanem sok más területen is. És ebbe az aktív és passzív pihenés is beletartozik. Aludjunk és kapcsolódjunk ki annyit, amennyire szükségünk van, és ne ebből vegyük el az időt, mert annak súlyosabb következményei is lehetnek! Mindezek betartása mellett még mindig beleeshetünk rövidebb-hosszabb betegségekbe, de az abból való gyógyulás sokkal könnyebb lesz, ráadásul meg is ritkulnak az alkalmak.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.