Menü

A jelen ajándékainak kicsomagolása

A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány.

Karrierünk építése, talentumaink felszínre hozása minden ember számára fontos és egyfajta személyiség fejlődéshez vezet. Ha mindig azon rágódunk mit rontottunk el tegnap és nem keressük az eszközt, amivel a mai napunkat jobbá tudjuk tenni, akkor hagyjuk elveszni a lehetőségeket a kezeink közül. Szemüveget is abból a célból vásárolunk, hogy segítsen tisztán a tisztán látásban. Ne hagyjuk tehát, hogy a múlt elhomályosítsa világunkat! Ahhoz, hogy a lelkifurdalást másnap elkerüljük, a teendők halogatásait el kellene felejtenünk!

Koncentráljunk inkább arra, hogy mit tudok megtenni ma, a jobb holnap érdekében! A sikeres emberek életének ez egy meghatározó elmélete, amit érdemes megfogadnunk. Sajnos hajlamosak vagyunk nem a realitások talaján tervezni. Például minden héten elolvasok egy könyvet, ami szuper elhatározás, viszont ha nem jön össze, akkor többé-kevésbé hagyjuk az egészet, amiből következik a feladás. Viszont, ha türelmesek lennénk, és jobban megbecsülnénk az időnket, nem vesztegetnénk el például céltalanul használt netszörfözéssel, akkor lehet heti kettő könyv kiolvasásánál is tartanánk. Minden fejben dől el, minden csak kitartás kérdése. A szabad akaratunk pedig a legnagyobb ajándék, ami megkülönböztet minket az ösztön lényektől. Tehát ébredjünk fel az álomból és vegyük kezünkbe az irányítást!

Okok, amik miatt nem érdemes a múlton rágódni

- A 2013-ban az Ohiói Egyetem kutatói által végzett felmérés kimutatta, hogyha állandóan a negatív történéseken rágódunk, fokozódhatnak a szívproblémák, és a gyulladásos megbetegedések kockázata.

- Ha állandóan a negatív dolgokra fókuszálunk, könnyen válhatunk depresszióssá, amely introvertáltsághoz, személyiségünk elfedéséhez, torzításához vezethet.

- Gondoljunk csak bele, hogyha zavar valami, de nem teszünk érte semmit, hogy javítsunk rajta, mi történik? Időnket pusztán elvesztegetjük ahelyett, hogy már ma a tettek mezejére lépnénk.

- Elhomályosítják a gondolkodásunkat, ha olyan ügyeket cipelünk magunkkal, amelyek megoldatlanok. Mindenre érdemes minél előbb pontot tennünk, természetesen a jól átgondolt döntéshozatal után!

- Hogyha valamire már nem tudunk befolyással lenni, jobbá tenni és megváltoztatni, nem érdemes tovább foglalkozni vele.

Mindfulness- techika , amely segíthet jelenünk ráhangolódásában

A tudatos jelenlét lényege, hogy figyelmünket a jelenre orientáljuk, de nem azért, hogy bármin elkezdjünk agyalni, következtetéseket levonni. Tapasztalataink jó részét az öt érzékünk segítségével szerezzük, ám a testi érzetet, a megjelenő érzelmet és a gondolatot is ide soroljuk. A figyelmet addig tartjuk fenn, amíg csak tudjuk. Amikor a tudat elvándorol a jelen pillanatból, mert például gondolkodni kezdünk, akkor észrevesszük ezt az elterelődést, és próbáljuk újból a figyelmet az itt és most felé juttatni. Vagyis figyelünk – elterelődünk – észrevesszük – visszatereljük – figyelünk – és így tovább… – ez a tudatos jelenlét alapvető dinamikája. A mindfulness szemlélet szerint mind egy végtelen, vagy legalábbis a halálig tartó utazáson veszünk részt, s minél jobban megéljük ezt az utazást, minél inkább képesek vagyunk pillanatról pillanatra részt venni benne, annál inkább kinyílik előttünk a belső és a külső világ csodája.

Tehát próbáljuk az életet ajándékként megélni, és kíváncsian várni minden nap az elrejtve becsomagolt apró örömöket! Váljunk nyitottá a befogadásra, és a pozitív impulzusok töltekezésére, amelyeket aztán át tudunk adni másoknak! Hiszen egy őszinte mosoly ragadós, és már csak önmagában ez a gesztus is vonzza magával a jelenre hangolódást.

Szerző : Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.