Menü

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet. Mikikéék így nem csak a kedvenceikkel közös programokra, hanem a szívférgesség megelőzésére is nagy hangsúlyt fektetnek.

„Hat éve került hozzánk canecorso kutyusunk, Duce, mert a másik kutyánkból, Roziból eltűnt mindenféle területvédő ösztön” – meséli a népes állatsereg kapcsán Lukács Miki. „Igazi családtagként tekintünk rájuk, néhány éve Kőbányán még 48 négyzetméteren éltünk együtt két kutyával és két macskával.”

2013-ban aztán újabb taggal bővült kis családjuk.Lányuk, Annabella már pilisvörösvári házukba érkezett. „Nem csak nyitottabb lesz az állatok között felnövő kisgyerek, az immunrendszere is sokkal erősebb, ezt kutatások is bizonyítják” – folytatja Mikike. „Imádják az óriási plüssfigurákat, és ezek, ha történetesen még mozognak, reagálnak is, az külön öröm” – teszi hozzá nevetve.

A műsorvezető azt is elárulta, gyakran indulnak közös erdei túrára Roziékkal. „Imádják a nagy kirándulásokat a Pilisben, ami egy remek hely,Duce előszeretettel veti magát séta közben a patakba, máskor tóba vagy folyóba egy-egy úszó bot után.”

Mikikéék tudják, a szúnyogszezonban kiemelten fontos az elővigyázatosság a vízpartokon, akár egyetlen csípéssel elkaphatja a kutya a szívférgességet. A mikroszkópikus méretű lárva akár 35 centiméteresre is megnőhet a kutya ereiben vándorolva, gyakran az állat elpusztulását okozva. A kezelés hosszadalmas és költséges, ám a szívférgesség a szúnyogok távoltartásával és havi egy féreghajtással megelőzhető.Évente egyszer pedig ajánlott a szűrés: ha mégis megtörténik a baj, így talán még idejében felismerjük a betegséget.

„A hétvégén részt vettünk közösen egy kutyás pikniken, ahol a Baye Reality appet is kipróbáltuk. Az izgalmas játék keretében, egy „kincskereső túra” egy-egy állomásán kis videókat nézhettünk meg, amelyekben Dr. Baji Balázs olimpikon és állatorvos a szívférgesség megelőzéséről és a védekezésről mond el fontos tudnivalókat” – tette hozzá Lukács Miki.

Az applikáció az alábbia linkeken érhető el:

Google Webáruház

AppStore

További információk a szívférgességről

Kapcsolódó videók

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.