Menü

Tippek a tavaszi hétvégékre, hogy ne csak otthon ülj

A hosszú, keservesen múló tél után végre itt a tavasz, és az átlagos hétvégéken túl részünk lesz még pár hosszú hétvégében is, például május 1-jén vagy pünkösdkor. Az így felszabaduló időnket megéri hasznosan tölteni. Félretenni egy kicsit a munkát, a tanulást, és kikapcsolódni, vagy belekezdeni valami újba.

A legkézenfekvőbb program egy (hosszú) hétvégére a kirándulás. Nem feltétlenül muszáj messzire utazni, drágán szállást foglalni, majd azon idegeskedni, vajon kárba megy-e az a rengeteg pénz, amit erre szántunk. Kirándulásszervezésben a spontaneitás is hasznos tud lenni. Ha szombat délután jó az idő, felülhetünk a biciklire és elmehetünk egy szomszédos faluba, vagy meglátogathatunk egy, a lakóhelyünkön kívül eső látványosságot. Így mozgunk is egy kicsit, ki is mozdulunk, és valami olyat látunk, ami mellett máskor csak úgy elmennénk.

Ha mégis több napra szeretnénk elutazni, érdemes időt szánni a pontos szervezésre. „Hova megyünk? Hány éjszakára? Mivel éri meg menni? Kérjünk ellátást vagy főzzünk?” Ezek mind fontos kérdések, amelyeken olykor, több ezer forintot spórolhatunk. Egy villámutazás egy éjszakára igénybe vett szállással, otthonról csomagolt reggelivel és kerti sütögetéssel, a reggeli legelső busszal és egyetlen hátizsákkal is tökéletes. Ezért nem kell súlyos tízezreket fizetni, az élmény mégsem marad el.

Persze nem lehet minden hétvégén kirándulni. Olykor az idő is alkalmatlan erre. Ilyenkor otthonra kell kitalálni valamit. Nem kell olvasásra és sorozatnézésre szorítkozni, habár néha arra is szükség van. De sokkal izgalmasabb ilyenkor, amikor több időnk van, kipróbálni egy új receptet, amire egyébként nem szánnánk rá magunkat. A kísérletezés öröme, és hogy valami ritkát készítettünk, feldobja az egyébként szürke hétvégét. Sőt, ha nagyon jól sikerül a főzés, áthívhatjuk a barátainkat, közösen elfogyaszthatjuk, amit készítettünk, és közben minőségi időt tölthetünk együtt.

Ez csak néhány ötlet, hogy kiszakadjunk a megszokott napjainkból, de egy kis kreativitással színt vihetünk a tavaszi hétvégékbe.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!