Menü

4 apró reggeli szokás, amitől megváltozik az életmódod

Új év, új fogadalmak – megszoktuk már ezeket az ismerős helyzeteket. Azt azonban már nehezebb nyomon követni, hogy mennyit tartunk be a magunknak tett ígéretek közül. Ezért hoztam néhány egyszerű, de mégis megváltó tippet arra vonatkozóan, hogyan változtassunk a változásért. Mert néha nem megy egyről a kettőre...

Ébredj korábban: A téli hónapok nappalai amúgy is rövidek, délután ötkor már este van, álmosak vagyunk és szívünk szerint már mennénk aludni. Ezért is érdemes kihasználni a reggeleket. Ha alapból korán ébredsz munka vagy suli miatt, próbáld ki, hogy még fél órával előrébb állítod az ébresztőt – és fel is ébredsz, nem pedig szundira nyomod. Meg fogsz lepődni, mennyi mindent megcsinálsz az a fél óra alatt, és később is mennyivel produktívabb leszel! Ha pedig sikerül a bioritmusodnak is ráállnia a korábban kelésre, akkor rutinná válik, egyszerű szokássá, ami azonban nagyon sokat ér majd az életedben és az év további részében is.

Előző este tedd ki a ruhád: Rengeteg időt és felesleges macerát megspórolsz reggelente, ha még előző este sikerül kiválasztanod a másnapi öltözeted, nem pedig reggel kapkodsz és vasalsz, meg keresed a zoknid párját. Melyik tűnik jobb verziónak: az asztalnál ülve nyugodtan elfogyasztani a kávéd, miközben zenét hallgatsz, és az újságot olvasod, vagy az ágy mellett hasalva nyújtózkodni az ágy alá beesett pólóért, amit épp szeretnél felvenni, de még ki is kell vasalnod?

Alakíts ki egy mini reggeli tornát: Nem kell spárgázni vagy 5 kilométert lefutni kora reggel azért, hogy átmozgasd magad. Néhány karkörzés, egy kis hajolgatás előre-hátra, majd a lábak átmozgatása, megnyújtása. Kész is a kicsi, de ébresztő reggeli torna! Rengeteget ér, ha nem zsibbadtan indulsz neki a napnak, hanem agyban és testben is ott vagy, ahol lenned kell. Lehet, hogy a kávé is sokat ér az ébresztésben, de köztudott, hogy a testmozgás is vérpezsdítő hatással bír, ráadásul utóbbi olcsóbb és hosszú távon tartósabb, egészségesebb is.

Ágyazz be: Ennek két nagyon hasznos eredménye is van. Az egyik, hogy ha szépen beveted az ágyad, nem fog annyira vonzani, hogy bújj vissza és lustálkodj még egy ideig. A másik pedig, hogy hazaérkezés után a rendet fogod látni, nem pedig a káoszt, amitől így nem megy el az életkedved. Alig két percet vesz igénybe legrosszabb esetben is, viszont ennél sokkal több időnyi kellemes hangulatot ad a napra.

Kis szokások, nagy eredménnyel. Egy próbát mindenesetre biztosan megérnek. :)

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.