Menü

Mosolyogj a világra!

Ha éppen sétálni indulunk a városba, vagy buszon, vonaton, villamoson utazunk és egy percre körbenézünk, akkor szinte csak komor arcokat láthatunk. Mindenhol ideges és feszült emberek végzik a mindennapi teendőiket és csak olykor-olykor találjuk szembe magunkat egy-egy mosollyal.

Az emberek nem figyelnek egymásra, sőt arra törekednek, hogy minél jobban kizárják a külvilágot. Erre az is bizonyíték, hogy fülhallgatóval a fülükben, hangosan zenét hallgatva közlekednek. Mindamellet, hogy nem figyelnek az embertársaikra, ez még balesetveszélyes is, hiszen nem hallják az éppen közeledő járműveket.

Azt is meg kell említeni, hogy a gépjárművezetők sem kivételek mindezek alól, hiszen türelmüket elvesztve, egymásra ordibálnak és mutogatnak. De természetesen még oldalakon keresztül lehetne tárgyalni, hogy mikor és hol találkozunk szomorú emberekkel, de ha egy kicsit nyitottszemmel járunk, akkor minden nap szembe jöhet velünk egy ilyen szituáció. De helyette inkább...

Mire jó egy mosoly?

A testünk fizikai állapotára hatással van a lelki világunk. Ezt számos kutatás is bizonyítja. Hangulatjavító, és számos pozitív folyamatot beindít a szervezetünkben, amiről mi nem is tudunk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a mosoly gyorsabban terjed bármelyik betegségnél! Ragályos, hiszen ha valakire rámosolygunk, az szinte biztos, hogy visszamosolyog majd ránk.

A fentebb említett példákra gondolva, stresszes helyzeteinken akár egyetlenegy mosollyal könnyíteni tudnánk, hiszen a nevetésnek és a mosolynak stresszoldó hatása van. A Kansasi Egyetem kutatói azt is bebizonyították, hogy ha magunkra erőltetünk egy mosolyt, akkor már többet tettünk magunkért, mintha befordulnánk, és szomorú arccal járkálnánk. Hiszen ha erőltetve is, de megnyugtatjuk a szívünket és könnyebben feloldódunk.

Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén van.
Douglas Pagels

Egy mosoly nem kerül semmibe, mégis hatalmas ajándék. Mosolygás közben átjárja az embereket a boldogság, nyugalom és meghittség. Ez olyan emberekre is igaz, akik egyáltalán nem ismerik egymást, de egy viszonzott mosollyal olyan kötelék jön létre köztük, ami különlegessé teszi őket.

Szinte lehetetlen úgy mosolyogni, hogy ne legyünk boldogabbak tőle!

Felnőtté válásunkkal a mosolygást is elfelejtjük?

Ez egy velünk született képesség, amely a halálunkig elkísér minket. A gyermeki mosolyt még őszintének, szívből jövőnek, elragadónak tartják. Ha egy kisbaba rámosolyog az édesanyjára, akkor az gyógyító hatással lehet az anyukára. Hiszen akinek gyermeke van, az tudja, hogy gyermekünk mosolya minden gondot feledtet!

Felnőtté válásunkkal eltűnnek azok a gondatlan kacarászások, amelyek előtte voltak. Pedig egy mosoly jégszíveket olvaszthat fel, illetve szebbé, egészségesebbé, vonzóbbá tesz bennünket. Figyeljünk hát oda az embertársainkra, járjunk nyitott szemmel, és legyünk mi azok, akik elindítják a mosolyáradatot! Mosolyogjunk egymásra!

Cikk és fotó: Kohajda Wentholin Loretta

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.