Menü

A világ legegyszerűbb diétája

Te hány csodadiétát próbáltál már, vagy hány hasonlóval találkoztál a magazinokban? A fogyás, az életmódváltás néha épp azért nehéz, mert ennyire túlbonyolítjuk. Nem kellenek furcsa és nehezen követhető elvek vagy extra összetevők, csak egy kis észszerűség.

Mindig vannak fogyókúrás trendek, amit a legtöbben követnek. Bizonyára sokaknak van valamilyen rációja, de az is tény és érdekesség, hogy a legtöbb idővel kiment a divatból. Ne felejtsük el, amikor egy-egy újabbat kívánunk követni ezek közül, hogy mekkora üzlet áll a háttérben: a teljesen egyszerű diétában nem sok haszon van. Ha viszont megveszed valakinek a termékeit, könyveit, azzal duzzasztod a kitaláló bankszámláját. Ezt sem ítélem el - ha valakinek a pénzköltés és az extra módszerek illúziója kell a fogyáshoz, hát inkább fizesse ki, mert még mindig jobb, mint az egészségtelen, rengeteg testi és lelki problémát okozó elhízás.

Ha viszont nincs kedved, energiád (vagy netalántál pénzed) bonyolult elveket követni, akkor se ess kétségbe! Íme néhány egyszerű és olcsó ötlet, ami nálam mindig beválik, ha szeretném lefelé mozdítani a mérleg nyelvét.

1. Egyél kevesebbet! Igen, ennyire könnyű. Vagy nehéz...? Ha eddig három szelet kenyeret ettél, akkor csökkentsd egyre. Szó sincs arról, hogy óriási áldozatokat kell hozni, és az éhezés a cél. A mennyiségen viszont változtatni kell. Az elején nehéz, a szervezetnek idő kell az átálláshoz. Utána viszont természetessé válik.

2. Majdnem mindent lehet enni, csak nem mindegy, hogy mikor. E tekintetben Schorbert Norbi nem talált ki hülyeséget a kódokkal, noha mára már (sajnos) fenekestül felforgatta a rendszert. Ha tényleg van olyan hízlaló étel, amiről nem tudsz lemondani, akkor annak megevését helyezd át reggelre vagy délelőttre! No és persze a mennyiségben itt is csak módjával...

3. Cserélj le pár dolgot, ami nem jár nagy áldozattal! Ehetsz néhány szem kekszet, de van belőle cukormentes változat, ami szintén finom. Azt pedig meg sem fogod érezni, hogy sima vagy light mozzarellát vagy tejet fogyasztasz. Nem nagy ügy.

4. Éhezni tilos! Nem az a cél, hogy koplalj, mert bár akkor lehet, hogy ideiglenesen fogyni fogsz (de az is lehet, hogy nem), később viszont a szervezeted raktározni fog és az anyagcseréd lelassul. Ha nem akarsz saját magaddal kibabrálni, akkor nem ezt a megoldást választod. Amikor éhes vagy, de még nem jött el az étkezés ideje, akkor egyél valamit, de ne sokat. Pár szem gyümölcs, egy cukormentes müzliszelet, egy ízesített natúr joghurt és egy pohár víz csökkenteni fogja az éhségérzetet. Ha pedig eljön a vacsoraidő, akkor se kopogó szemmel nézegesd az üres tányért, hanem tegyél is rá valamit! Zöldséget, könnyű fűszeres sajtot, abonettet...

5. Ha étkezés után még mindig éhes vagy, adj magadnak egy kis szünetet, és akkor egyél újra pár falatot. Könnyen lehet, hogy addigra elmúlik ez az érzés, de ha nem, akkor is segítesz a szervezetednek, hogy ne egyszerre kelljen sok étekkel megbírkóznia, és könnyítesz az anyagcseréden.

Rendben, bevallhatjuk, hogy a diétázás nem az az időszak, amikor az összes tortát végigkóstolod a cukrászdában, ha pedig tartani szeretnéd a súlyod, le kell mondani róla, hogy minden étkezés után elfogyasztasz egy tábla mogyorós csokit. Nem állítom, hogy nem jár lemondással, nehézségekkel, de nagyjából két hét alatt meg lehet szokni. A célod pedig jusson eszedbe folyamatosan, ne hagyd veszni hagyni!

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.