Menü

Őszidéző könnyed reggeli

Itt van már az ősz, majd lassan a tél, így vele együtt a zsírosabb ételek is több helyet kapnak asztalunkon. Nőként azonban gondolunk az alakunkra, hiszen a tél gyorsan elrepül, mi pedig szeretnénk mindig formában lenni, ezért most egy könnyed, őszidéző reggeli turmix receptjét hoztuk el nektek.

Sosem szerettem, hogy a legtöbb egészséges recepthez fel kell kutatni a fél várost a speciális hozzávalókért, ráadásul, ha az ember vidéken él, ez nem is olyan egyszerű, és akkor a termékek áráról még egy szót sem szóltunk. Továbbá a gyomrom sokszor a tejjel sincs kibékülve, viszont a híg állag elérése miatt a legtöbb recept tejet használ. Szerencsére a joghurt összetétele már más, ezért azt a legtöbben nyugodtan fogyaszthatjuk, a víz pedig kiválóan alkalmas hígításra. Az utóbbi módszer előnye pedig, hogy kedvünk szerint variálhatjuk (sűríthetjük, hígíthatjuk) turmixunk összetételét.

Kevés hozzávaló révén kísérletezni kezdtem otthon, hogyan tehetném könnyeddé, frappánssá, de mégis laktatóvá a reggelimet, ha éppen egyedül töltöm otthon a napjaimat. Az eredmény biztatóra sikerült, viszont túl finomra, ezért figyelnem kell rá, hogy ne essek túlzásba a mennyiséggel!

Ribizlis banánturmix joghurttal és darált mandulával

Hozzávalók:

- 2 banán
- 2 fürt ribizli
- 2 evőkanál darált mandula
- 1 evőkanál méz
- 1 doboz joghurt
- egy csipetnyi fahéj
- 1-2 dl víz a hígításhoz
- mentalevél díszítésként a tetejére

Az elkészítés pedig fantasztikusan egyszerű és gyors. Minden hozzávalót (a banánt természetesen karikákra darabolva) beleteszünk a turmixgépbe vagy annak hiányában egy edénybe, majd összeturmixoljuk. Nyugodtan használhatunk botmixert is. Ugyanolyan hatékony, és kevesebb vele a mosogatnivaló. Sőt, még gyümölcsdarabokat is hagyhatunk a turmixunkban.

Ebből az adagból egy hatalmas pohárnyi vagy két közepes pohárnyi adag készül. Ennek megfelelően növelhetjük, csökkenthetjük a hozzávalók mennyiségét.

Gyorsan kóstoljuk meg, és élvezzük!

Avokádó - a zöld csoda

Az avokádó bár már hazánkban sem számít újdonságnak, mégis kevesen tudják számos jótékony hatását. Ebből a cikkből most kiderül, miért is egy csoda ez a gyümölcs…

Mi az a superfood?

Bár az utóbbi időben kevésbé találkozhattunk ezzel a szóval, azonban a superfood kifejezés pár éve futótűzként terjedt el a köztudatban, holott nem egy új jelenségről van szó. Mi az a superfood és miért kapta fel ennyire a média?

Mi az a mochi?

A japánok táplálkozásáról csak jókat hallunk: egészségesen étkeznek, halakat, zöldségeket fogyasztanak, és friss hozzávalókból főznek. Az édességekkel is körültekintően bánnak: minőségi alapanyagok és mértékletes fogyasztás. Ilyen japán különlegesség a Mochi is!

Cukor álruhában

A feldolgozott cukrot sokféle álnéven eladják nekünk, sokszor tudtunkon kívül, méghozzá a kristálycukor árának többszöröséért, jól csengő neveken. A hozzáadott cukor általában szacharóz (répacukor, nádcukor), glükóz, vagy fruktóz szokott lenni, melyeket hangzatos neveken említenek a gyártók, de vannak még számtalan más megnevezései is.

5 recept hétvégére, ha nem tudod, hogy mi legyen a menü

Sokszor neked is komoly dilemma kitalálni, hogy mi legyen a hétvégi menü? A szokásos rántott hús és sültkrumpli kettőst, már meguntad? Akkor próbálj ki valami újdonságot, és dobd fel vele a hétvégi ebédet. Nézzünk hát meg öt receptet, köztük levest és főételt is.