Menü

Ingyenes WiFimentes zóna - otthon is tehetünk érte!

A 2012-es év végén, illetve a 2013-as év elején jelent meg egy Kit Kat által szponzorált kezdeményezés, melynek keretében Amszterdamban WiFimentes zónákat hoztak létre. Ezek az övezetek rendszerint egy 5x5 méteres területet takarnak, ahol mindenféle szignál beérkezése le van blokkolva, így az embereknek lehetőségük van arra, hogy egy rövid időre elmeneküljenek a folyton beérkező e-mailek és a közösségi oldalak állandó nyomása elől.

Joggal tehetnénk fel a kérdést, hogy miért nem kapcsolják ki önszántukból az okostelefonjaikon a folyamatos WiFi keresést vagy a mobil adatkapcsolatot. Gondoljunk csak bele! Mi hányszor tesszük ezt meg magunktól? Vagy ha mégis, mennyi ideig tart? 5 percig? 10 percig? Egy óráig?

Sajnos a civilizált ember önuralma erre a régióra már biztosan nem terjed ki olyan mértékben, amennyire az bizonyos helyzetekben szükségeltetik.

Ezzel ellentétben, ha tudatos jelenlétünket ide összpontosítjuk, ezek a WiFimentes zónák nagy segítségünkre lehetnek abban is, hogy később magunktól is képesek legyünk ellenállni a kísértésnek. Végülis annak az üzenetnek az elolvasása nem kibír még egy fél napot? Inkább töltsünk néhány nyugodt órát együtt a barátainkkal, a családunkkal, miközben természetesen egy Kit Katet nyammogunk. Ők ugyanis a reklám keretében így képzelik el a Wifimentes övezet szépségeit. :)

Szerencsére a kezdeményezés egyre elterjedtebb, egyre több helyen létesítenek ilyen területeket, amelyek népszerűsége is folyamatosan növekszik. Ehhez mi magunk otthon is hozzátehetünk. Az esti családi vacsorák vagy a vasárnapi közös ebédek alkalmával húzzuk ki az internetkábelt, kapcsoljuk ki a routerünket, és tudatosan töltsük időt együtt a szeretteinkkel!

Ilyenkor motivációs játékokat is játszhatunk, vagy csak egymás életére koncentráló kérdéseket tehetünk fel családunk tagjainak. Kinek mi volt a legjobb a napjában, mit vár a holnaptól, aznap mit tett annak érdekében, hogy elérje rövid-, illetve hosszú távú céljait, és így tovább. Remek beszélgetések kerekedhetnek egy-egy ilyen kezdeményezés nyomán.

Úgyhogy, kalandra fel, figyeljünk egymásra, és élvezzük a WiFimentes övezet szépségeit!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!