Menü

10 egyszerű szokás az egészségesebb életért

Tudjuk, hogy az egészséges ember nem dohányzik, normális testsúllyal rendelkezik, mozog, és egészségesen étkezik. Ugye milyen könnyűnek hangzik? Akik megpróbálták már ezt mind betartani és alkalmazni, tisztában vannak a nehézségekkel. Néhányan elhatározzák, hogy drasztikus lépést fognak tenni, de amikor szembesülnek a nehézségekkel, egyszerűen motivációjukat veszítik, és feladják.

Kövessük a következő 10 egyszerű tippet, hogy egészségesebben élhessünk!

1. Minden reggel igyunk egy pohár vizet!

2. Aludjunk eleget! A kevés alvás fáradttá és ingerültté tesz, így nem igazán tudunk figyelni. Az alváshiány megterheli a szívet is. A felnőttek számára átlagosan a napi 8 óra lenne a megfelelő mennyiség, de természetesen mindenki különböző, így ez az intervallum 6 és 10 óra között mozoghat. Ha délután 4 és 6 óra között álmosnak érezzük magunkat, valószínűleg éjszaka nem alszunk eleget.

3. Reggelente nyújtsunk! A telefonon lévő szundi gomb ötödszörre történő benyomása helyett inkább bölcsen használjuk ki az időnket! Nyújtsuk a hátunkat, lábainkat, nyakunkat. Ezek a gyakorlatok ébresztő hatásúak, növelik a véráramlást, így az izmaink egy extra löketnyi oxigénhez jutnak. Így a felkelés is könnyebben fog menni.

4. Nassoljunk egészségesen! A chips, a sós mogyoró, a cukorkák és a kekszfélék határozottan egészségtelenek, mivel rengeteg zsírt, sót és cukrot tartalmaznak. Helyettük válasszunk magvakat, friss gyümölcsöket vagy bogyókat, amelyek gazdagok vitaminban és ásványi anyagokban.

5. Reggelizzünk! A reggeli a nap legfontosabb étkezése, főleg, ha éppen fogyókúrázásba kezdünk. Ha kihagyjuk, jóval ebéd előtt ránk tör az éhség, és zsíros, nagy mennyiségű cukrot tartalmazó nasik után fogunk nyúlni. Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik rendszeresen reggeliznek, kevésbé hajlamosak az elhízásra, és alacsonyabb eséllyel alakul ki náluk később a cukorbetegség.

6. Minden nap sétáljunk! Mindannyian tudjuk, hogy a fizikai aktivitás milyen előnyökkel jár, de a legtöbbünknek sosincs ideje vagy kedve mozogni. Használjuk a lépcsőt a lift helyett, amilyen gyakran csak lehetőségünk nyílik rá, sétáljunk a barátainkkal vagy a kutyánkkal egy kicsit tovább a szokásosnál.

7. Legyünk szociálisak! Egyes kimutatások szerint a magányos emberek hamarabb megbetegszenek, vagy korábban meghalnak. Sokkal stresszesebbek, depresszívebb alkatúak, és fizikailag is kevésbé aktívak.

8. Ellenőrizzük a kedvenc étkeink összetevőinek listáját! Így megtudhatjuk, hogy mennyi mesterséges és egészségtelen összetevőt tartalmaz a termék, amit éppen a kosarunkba készülünk tenni.

9. Találjunk új elfoglaltságokat, és vonjuk bele a családunkat, a barátainkat! Ezek lehetnek különböző sportok, de egy egyszerű biciklizés is. A hobbi és az élvezet csökkenti a stresszt. Próbáljunk meg olyan embereket találni a környezetünkben, akiket ugyanazok a dolgok érdekelnek, így új barátokra is szert tehetünk. Élvezzük az új hobbinkat, és emlékezzünk rá, hogy a boldog emberek tovább élnek!

10. Szeressük az életünket! Eresszünk le! Triviális dolgok miatt ne idegeskedjünk és mérgelődjünk! Ne vegyük túl komolyan az életet! Mosolyogjunk, szeressük egymást, és mindig az élet napos oldalára fordítsuk a figyelmünket!

Forrás: www.boredpanda.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!