Menü

Ezt próbáld ki! - Sportágválasztó

Mai ajánlónk rendhagyó módon nem egy sportágról szól, hanem sokkal többről...

Az utóbbi években gombamód szaporodtak a különböző sportágválasztó fedőnevű rendezvények. A fővárosi dömping mellett vidéken is egyre több helyről hallani: gyere, mozogj, nézz körül, válassz! Nos, igen, pofonegyszerű a sportágválasztók (most már az egyszerűség kedvéért nevezzük csak így) alapfilozófiája.

A lényeg, hogy minél több sportágat mutassunk be egy helyen, lehetőleg minél több fiatalnak. Itt aztán mindent bevethetnek az adott mozgásforma kedvelői, űzői, csak a fantázia szab határt a különböző játékoknak, érdekesebbnél is érdekesebb bemutatóknak. A sportágak itt népszerűsíthetik magukat, megmutathatják, hogy miért érdemes éppen őket választani.

Ami jó az egyik oldalon, jó a másikon is. A gyerek olyan dolgokkal ismerkedhet meg egy ilyen rendezvény alkalmával, amelyekkel, lehet, nem is találkozott volna életében. S ki tudja, elképzelhető, hogy itt kezdődik egy szerelem, vagy éppen az adott sportág igaz klasszisára bukkan.

S még egy pozitívum. Szülőként sokszor nagyon nehéz eldönteni, melyik mozgásformát válasszuk a gyereknek. Lehet, egyet sem találunk, vagy éppen fordítva: nem tudunk határozni a sok szimpatikus közül. Egy sportágválasztó ebben is segíthet, a megtalálásban és az összehasonlításban egyaránt jó fogózkodókat adhat. Nem beszélve arról, hogy ezen alkalmakkal személyesen konzultálhatunk az adott terület szakembereivel.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.