Menü

Hogyan ápoljuk az intim testrészeket?

Sokan bizonytalanok abban, hogy vajon a mindennapi tisztálkodás alkalmával használt szappanok, illetve tusfürdők megfelelőek-e az intimterületek tisztántartására is.

Az intim testrészek valóban különös figyelmet igényelnek, mivel ezeken a területeken az összefekvő bőrterületek melegágyai különféle kórokozó baktériumok elszaporodásának. A bőr természetes pH-ja savas, ez a közeg védelmet nyújt a kórokozó mikróbák elől. Ebből következik, hogy a lúgos kémhatású tisztálkodási szerek használata nem segíti elő a megfelelő intimhigiénia megőrzését.

Egyébként sem jó, ha bőrünket olyan kozmetikai szerekkel ápoljuk, melyek parabént, különböző mesterséges illatanyagokat és kőolajszármazékokat tartalmaznak. Vannak olyan kozmetikai termékek, melyeken fel van tüntetve, hogy kifejezetten intim területek ápolására szolgálnak. De ne higgyünk feltétlenül pusztán a címkéknek, érdemes elolvasni figyelmesen az adott termék összetételét. Az intimszappanok lényege, hogy a bőrnek megfelelő pH 4 körüli vegyhatást fenntartsák, vagyis a bőr természetes védekezőképességét támogassák.

Igazából annak ellenére, hogy az intim területek elhelyezkedésüknél fogva jobban ki vannak téve a fertőzéseknek, nem feltétlenül szükséges speciális intimszappanok használata. Használjunk inkább olyan általános szappant, tusfürdőt, mely figyelembe veszi bőrünk természetes állapotát, vagyis nem szárítja bőrünket, hanem természetes összetevők segítségével ápolja.

Házi praktikák szédülés ellen

Ki ne érezte volna már úgy magát, mintha ringlispílen ülne, vagy épp liftezne vele a világ? Hogy a szédülés kinél milyen tünetekkel vagy érzettel jár, és mi okozhatja, arra a válasz szinte mindenkinél más és más. Nem véletlen hát, ha a kezelési lehetőségek is eltérőek.

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

Gyógyszer helyett: citrom

A citrom az egyik legsokoldalúbb gyümölcs. Tudod-e, hogy mi mindenre is jó ez a fanyar és savanyú, ám annál értékesebb gyümölcs?

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Tippek a frontot okozó tünetek ellen

Az időjárás, a frontok alakulása sokunk életét befolyásolja napi szinten, akár tudunk róla, akár nem. Vannak ugyanis, akik nem is hozzák összefüggésbe az időnkénti elviselhetetlen fejfájásukat, ízületi fájdalmaikat, rossz közérzetüket, például egy közelgő melegfront érkezésével.