Menü

Nem minden a címke

Az emberek többsége sajnos túl hiszékeny, ha ételről és italról van szó. Ha valamilyen terméknek a címkéjén azt olvassuk, hogy mínusz X százalék cukortartalom, vagy esetleg azt, hogy zsír-, energiaszegény, gluténmentes, akkor az agyunk átkapcsol és már nem is figyelünk oda, mennyit fogyasztunk belőle. Pedig kellene.

Főleg akkor, ha a célunk a fogyás, a diétázás, vagy csak az életmód egészségesebb fokozatba kapcsolása. A tapasztalat az, hogy az egészségesnek vélt (vagy éppen egészséges) termék fogyasztásakor lekerül rólunk a teher és a többi szabályra (mennyiségre, minőségre, vagy a fogyasztás időpontjára) már nem fordítunk kellő figyelmet.

Sokszor tapasztalt példa az is, hogy valaki mondjuk a sült kolbász mellé diétás kólát rendel, mert „vigyáz a vonalaira”. Ha ilyesmit iszik, lelkiismeret nélkül fogyaszt hizlaló dolgokat, ráadásul abba sem gondol bele, hogy attól, hogy valami cukormentes, nem biztos, hogy más szempontból megfelelő a szervezetének.

Mi a tanulság? A címke nem minden, sőt sajnos az a tapasztalat, hogy a jól hangzó szlogenek egyéb káros tulajdonságot takarnak. Tisztelet a kivételnek, de nem szabad hagyni becsapni magunkat, hanem a dolgok mögé kell nézni, a felszínes ránézés helyett sokkal tudatosabban kell vásárolni és étkezni.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.