Menü

Alvás, alvás és alvás

Az alvás fontosságára már sokszor felhívtuk mi is a figyelmet, több írásban is foglalkoztunk a témával. Személyfüggő, kinek hány órára van szüksége a párnák közt, ám összességében elmondható, hogy nem alszunk annyit, amennyit voltaképpen kellene.

Azt eddig is tudtuk, hogy az alvás a memória, a koncentráció, a fizikai teljesítőképesség mellett többek között az egészségünket is befolyásolja, hiszen számos kockázati tényezőt képes csökkenteni (vagy a nem alvás növelni). Most azonban az is kezd bebizonyosodni, hogy konkrétan és rövid távon képesek vagyunk különböző nyavalyákat összeszedni, ha nem alszunk eleget. Azaz minden pluszban ébren töltött óra jó eséllyel az egészségünkre megy.

A felgyorsult, strapás életmód keretein belül sajnos jellemző, hogy teljesítményünk növelése érdekében csökkentjük az alvásidőt, sokszor éppenséggel mesterségesen, tudatosan. A külső beavatkozás (például túlzott kávéfogyasztás, és egyéb szerek, különböző módszerek alkalmazása) még egy nem várt mellékhatással járhat, azzal, hogy elhiteti velünk, bírjuk a tempót, minden jól van így.

Holott ez nincs így, csak a látszat, még akkor is, ha nem érezzük magunkat fáradtnak. A legújabb kutatási eredmények szerint mindenképpen elegendő alvásra van szükségünk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk.

Fotó:
Pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.