Menü

Egy könyv, ami válaszol a miért-ekre

Könyvajánló sorozatunk újabb kötete, a Bátor lelkek igazán nehéz feladatra vállalkozik. Olyan nehéz kérdésekre próbál választ adni, mint hogy miért betegszünk meg, miért érnek minket komoly kihívások az életben. A spirituális szemléletű irodalom új megvilágításba helyezi a nehéznek tűnő életeseményeinket.

Vajon miért lesz valaki rákos, vagy AIDS-es? Miért születik ő, vagy a gyermeke fogyatékossággal? Miért találkozik az ember olyan kihívással az életében, hogy túlságosan hamar elveszíti azt, akit a legjobban szeret? Ezek azok a kérdések, amelyekre a „hétköznapi” ember nem talál magyarázatot, ami felett nem tud napirendre térni. Azt mondja, hogy „szerencsétlen vagyok”, vagy hogy „ver, büntet engem az Isten” – hitrendszertől függően. De amennyiben ő maga közvetlenül találkozik ezen életeseményekkel, helyzetekkel, úgy szinte biztos, hogy miértek zakatolnak benne hosszú-hosszú időkön át. Válasz pedig nagyon ritkán érkezik.

Robert Schwartz, a könyv írója ezekre a kérdésekre próbál választ találni – nem átlagos módon. A spirituális szemléletű kötet írója segítőivel és történeteivel rávilágít: nagyon úgy tűnik, hogy ezeket a kihívásokat saját magunk választjuk születésünk előtt, amikor összeállítjuk az élettervünket. Mindez nem azt jelenti, hogy sorsunk egyféleképpen van megírva, és nem létezik semmiféle saját döntés, vagy akarat. Viszont bizonyos, hogy egyes kihívásokat tudatosan építünk be mint tényt, vagy lehetőséget az életünkbe, azért, hogy tanuljunk és tapasztaljunk.

A Bátor lelkek egy nyitogató, szemléletformáló irodalom. Azoknak is érdemes elolvasásra, akik nem hisznek a halálon túli életben, a spirituális, tudatos életszemléletben. Ha találkoztak már bármilyen komolyabb kihívással, vagy nehézséggel az életükben, akkor nekik is rejtegethet válaszokat a könyv. 

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.