Menü

Szendvicskrém gyógynövényekből

Alig-alig ismerjük a hazai gyógynövényeket, és a legtöbbről azt hisszük: csak gaz, pedig értékes, sokféle módon hasznosítható és egészséges növények hevernek a lábunk alatt. Tudta például, hogy gyógynövényekből kiváló szendvicskrém készíthető, mindössze pár perc alatt?

A gyógynövényes szendvicskrém összeállítása nagyon egyszerű, ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges recept. Készíthetjük mindig az éppen aktuálisan termő gyógynövényekből: áprilisban például szezonja van a tyúkhúrnak és a zamatos turbolyának. A gyógynövényeket lehetőleg olyan helyen szedjük, ahol már nem hallani autót, tehát nem szennyezi a szmog. Néhány maroknyi gyógynövényt tegyünk a turmixgépbe, attól függően, hogy milyen mennyiségű szendvicskrémet szeretnénk, majd öntsünk hozzá egy kis vizet (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert akkor krém helyett folyadékot kapunk), és aprítsuk-turmixoljuk össze. A zöld egyveleghez dinszteljünk vöröshagymát olívaolajon, vagy kókuszzsíron bőséges mennyiségben, és ezt is adjuk a zöld krémhez. Ízesítsük ízlés szerint: adhatunk hozzá fokhagymát, sót, borsot, zöldfűszereket, mustárt, vagy dijoni mustárt, napraforgómagot akár egészben, akár aprítva. A lehetőségek tárháza végtelen, és nem lehet elrontani.

Fogyasszuk pirítós kenyérre kenve, sajttal és paradicsommal! Így ugyanis nemcsak az ízek, hanem a színek is harmonizálnak majd egymással az étkezésünkben. A sajtok közül ajánlottak a puhább, krémesebb sajtok, mint pl. a camambert sajt. Különösen ajánlott barna, magvas kenyeret pirítani, mert a markáns ízek jól harmonizálnak egymással.

A gyógynövényes szendvicskrémet összekeverhetjük reszelt sajttal, vagy natúr tejszínes szendvicskrémmel, így krémesebb, és lágyabb ízvilágú finomságot kapunk. Kiváló tavaszi vitaminbomba a természetes ízek és egészséges ételek kedvelői számára!

Fotó:
pixabay.com

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.

Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.