Menü

Szendvicskrém gyógynövényekből

Alig-alig ismerjük a hazai gyógynövényeket, és a legtöbbről azt hisszük: csak gaz, pedig értékes, sokféle módon hasznosítható és egészséges növények hevernek a lábunk alatt. Tudta például, hogy gyógynövényekből kiváló szendvicskrém készíthető, mindössze pár perc alatt?

A gyógynövényes szendvicskrém összeállítása nagyon egyszerű, ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges recept. Készíthetjük mindig az éppen aktuálisan termő gyógynövényekből: áprilisban például szezonja van a tyúkhúrnak és a zamatos turbolyának. A gyógynövényeket lehetőleg olyan helyen szedjük, ahol már nem hallani autót, tehát nem szennyezi a szmog. Néhány maroknyi gyógynövényt tegyünk a turmixgépbe, attól függően, hogy milyen mennyiségű szendvicskrémet szeretnénk, majd öntsünk hozzá egy kis vizet (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert akkor krém helyett folyadékot kapunk), és aprítsuk-turmixoljuk össze. A zöld egyveleghez dinszteljünk vöröshagymát olívaolajon, vagy kókuszzsíron bőséges mennyiségben, és ezt is adjuk a zöld krémhez. Ízesítsük ízlés szerint: adhatunk hozzá fokhagymát, sót, borsot, zöldfűszereket, mustárt, vagy dijoni mustárt, napraforgómagot akár egészben, akár aprítva. A lehetőségek tárháza végtelen, és nem lehet elrontani.

Fogyasszuk pirítós kenyérre kenve, sajttal és paradicsommal! Így ugyanis nemcsak az ízek, hanem a színek is harmonizálnak majd egymással az étkezésünkben. A sajtok közül ajánlottak a puhább, krémesebb sajtok, mint pl. a camambert sajt. Különösen ajánlott barna, magvas kenyeret pirítani, mert a markáns ízek jól harmonizálnak egymással.

A gyógynövényes szendvicskrémet összekeverhetjük reszelt sajttal, vagy natúr tejszínes szendvicskrémmel, így krémesebb, és lágyabb ízvilágú finomságot kapunk. Kiváló tavaszi vitaminbomba a természetes ízek és egészséges ételek kedvelői számára!

Fotó:
pixabay.com

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!