Menü

Kellemetlen, „örökre szóló” betegség

Rendkívül kellemetlen panaszokkal járó fertőzés, a higiénia mind a továbbterjedés megakadályozása szempontjából, mind a betegség súlyosbodásának megelőzése szempontjából fontos.

Az ajakherpesz nemcsak tünetei miatt nagyon kellemetlen betegség, hanem amiatt is, hogy miután megfertőződtünk vele, a Herpesz vírus a gyógyulás után is szervezetünkben marad, és időről-időre kiújulnak a panaszok.

Sokféle okra vezethető vissza az ajakherpesz megjelenése, a vírussal történő megfertőzés után, újonnan sokszor valamilyen stresszhatásra jelentkeznek a kellemetlen tünetek. Az immunrendszer legyengülése is felelőssé tehető az ajakherpesz kialakulásáért, de kiválthatják bizonyos ételek, illetve a vércukorszint ingadozása is.

A legkellemetlenebb a hólyagos, nedvedző szakasz, mind fájdalom mind esztétikai szempontból.  Fontos tudni, hogy a tünetek gyógyulása után (ami körülbelül 10-14 nap) is még fennállhat a fertőzés veszély, vagyis a panaszok enyhülésével sem feledkezünk meg a higiéniáról!

A kellemetlen viszkető, égető érzést helyileg, lidocain tartalmú krémekkel enyhíthetjük, a gyógyulásért pedig recept nélkül kapható, alfa-interferon tartalmú krémek használatával tehetünk. A szakértők továbbá az aciclovir tartamú készítményeket is ajánlják, melyek csökkentik a vírus szaporodását, lerövidítik a gyógyulási időt és még a fájdalmat is csökkentik. Természetesen az ajánlott készítmények használata csak akkor hatásos, ha már a tünetek kialakulásának korai szakaszában alkalmazzuk őket.

Az ajakherpesz kezelése, illetve a megfelelő higiénia fontos annak érdekében, hogy elkerüljük a szövődmények kialakulását, mivel a fertőzés akár vírusos agyhártya gyulladáshoz is vezethet.

Fotó:
pixabay.com

Az éneklés egészséges energiákat ad

Mielőtt egy kisgyermek megtanul beszélni, már az úgynevezett nyelv előtti ábécé rendszerében képes kommunikálni az édesanyjával. Ez a fajta nonverbális kommunikáció, a játék a hangszínnel, hangmagasággal, hanglejtéssel, hangerővel és tempóval, megegyezik a zene kifejezőeszközeivel.

Menstruációs görcsök csillapítása természetes módon

Időnként szinte minden nő tapasztal a szokásosnál erősebb vagy hosszabb menstruációs vérzést (menorrágia), ám ha ez egy hétnél tovább tart, vagy erőssége olyan mértéket ölt, hogy alig merünk kilépni a lakás­ból.

A cukorbetegség lelki okai

A testünket és lelkünket együtt kell kezelni, ápolni, gondozni, gyógyítani. Az egészség megőrzéséhez ezért éppúgy hozzátartozik, hogy az egészséges életmód és tudatos táplálkozás mellett a lelkünkkel is foglalkozzunk.

A rák gyógyításának módszerei

A rák egy beteg lélek, egy beteg test tünete, ami lehet sejtszaporulat,daganat,szövet csökkenés,sorvadás,funkciócsökkenés vagy funkció kimaradás. Minden tünet a test megfelelő jelzése a megfelelő időben.

Rákkeltő ételek. Vajon van belőlük a konyhádban?

Nyugodtan kimondhatjuk, a rákos megbetegedések mintegy 35 százaléka a helytelen táplálkozás számlájára írható. Vajon mi kerüljön tiltólistára, ha tudatos, egészséges, betegségeket megelőző táplálkozás mellett döntünk?