Menü

Bio borotválkozás borotvaszappannal

Miközben a tudatos vásárlók már egyre több élelmiszert, kozmetikumot és háztartási tisztítószert cserélnek természetesebbre, még mindig elmegyünk néhány fontos dolog mellett, és bizonyos típusú kozmetikai cikkek, valamint a férfiak által használt termékek kevésbé vannak fókuszban. Pedig a felmérések szerint a borotvahab használata impotenciát okozhat!

A munkahelyi biztonságért és egészségvédelemért felelős szervezet (OSHA) kutatása már az 1980-as évek végén kimutatta, hogy egy flakon borotvahab elhasználása tíz év dohányzási kockázatával lehet egyenlő az impotencia szempontjából. Noha azóta már átalakult a termékpaletta, és a borotvahabok, borotvazselék széles tárháza kapható az üzletekben, az összetétel nemigen fordult kedvezőbbre. Lehet, hogy jobb az illata, színe, állaga és csomagolása a borotválkozógéleknek és haboknak, de a legtöbbjük még mindig igen sok nem megnyugtató összetevőt tartalmaz.

Mindezt a krémmánia.hu weboldalon is ellenőrizni tudjuk, ahol megtaláljuk, hogy bizonyos kozmetikai termékek milyen összetevőket tartalmaznak, és azok mennyire lehetnek veszélyesek. Sajnos az a tapasztalat, hogy még a bio névvel hirdetett áruk összetevői között is találkozhatunk piros jelölésűekkel, amelyek veszélyes anyagnak számítanak.

Sajnos a kapható valóban bio borotvahabok és zselék nagyon drágák, tehát a jó összetételt súlyosan meg kell fizetni. Kedvező megoldás lehet a borotválkozószappan, amelynek darabja 900 – 1400 Ft között mozog (márkától és csomagolástól függően, 90 – 100g-os kiszerelés esetén). Használata nem csak férfiaknak ajánlott, hiszen sok hölgy is borotválkozással szőrtelenít – a számukra készült nőies illatú borotvakrémek összetevője sem barátságosabb. A borotválkozás utáni bőrápolásra is odafigyeléssel készüljünk, ugyanis a bőr ilyenkor érzékenyebb, valamint a szőrszálak tövében könnyebben bejuthatnak a kémiai anyagok.

Természetes borotválkozásra fel! 

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.