Menü

Bio borotválkozás borotvaszappannal

Miközben a tudatos vásárlók már egyre több élelmiszert, kozmetikumot és háztartási tisztítószert cserélnek természetesebbre, még mindig elmegyünk néhány fontos dolog mellett, és bizonyos típusú kozmetikai cikkek, valamint a férfiak által használt termékek kevésbé vannak fókuszban. Pedig a felmérések szerint a borotvahab használata impotenciát okozhat!

A munkahelyi biztonságért és egészségvédelemért felelős szervezet (OSHA) kutatása már az 1980-as évek végén kimutatta, hogy egy flakon borotvahab elhasználása tíz év dohányzási kockázatával lehet egyenlő az impotencia szempontjából. Noha azóta már átalakult a termékpaletta, és a borotvahabok, borotvazselék széles tárháza kapható az üzletekben, az összetétel nemigen fordult kedvezőbbre. Lehet, hogy jobb az illata, színe, állaga és csomagolása a borotválkozógéleknek és haboknak, de a legtöbbjük még mindig igen sok nem megnyugtató összetevőt tartalmaz.

Mindezt a krémmánia.hu weboldalon is ellenőrizni tudjuk, ahol megtaláljuk, hogy bizonyos kozmetikai termékek milyen összetevőket tartalmaznak, és azok mennyire lehetnek veszélyesek. Sajnos az a tapasztalat, hogy még a bio névvel hirdetett áruk összetevői között is találkozhatunk piros jelölésűekkel, amelyek veszélyes anyagnak számítanak.

Sajnos a kapható valóban bio borotvahabok és zselék nagyon drágák, tehát a jó összetételt súlyosan meg kell fizetni. Kedvező megoldás lehet a borotválkozószappan, amelynek darabja 900 – 1400 Ft között mozog (márkától és csomagolástól függően, 90 – 100g-os kiszerelés esetén). Használata nem csak férfiaknak ajánlott, hiszen sok hölgy is borotválkozással szőrtelenít – a számukra készült nőies illatú borotvakrémek összetevője sem barátságosabb. A borotválkozás utáni bőrápolásra is odafigyeléssel készüljünk, ugyanis a bőr ilyenkor érzékenyebb, valamint a szőrszálak tövében könnyebben bejuthatnak a kémiai anyagok.

Természetes borotválkozásra fel! 

Fotó:
pixabay.com

Milyen gyümölcsöt ehet, aki cukorbeteg?

Az ajánlások szerint naponta legalább 4-5 adag gyümölcsre van szükség ahhoz, hogy egészségesek legyünk, azonban mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik inzulinrezisztenciájuk, cukorbetegségük miatt nem fogyaszthatják ezeket a cukrot tartalmazó, édes finomságokat?

Az öregedés folyamatai

Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik, annak legfeljebb ütemét és az esztétikai megjelenését lehet megváltoztatni

Az alultápláltság, mint étkezési zavar

Napjaink leggyakrabban előforduló népbetegsége az elhízás, szinte a csapból is az folyik hogyan fogyjunk le, legyünk fittebbek, vagy éppen vékonyabbak. Azonban keveset hallani a legalább ennyire komoly zavarról, az alultápláltságról.

Futás babakocsival

Szülés után nyilván nem az az első dolgunk, hogy elővegyük a futóbabakocsit, azonban pár hét, hónap után eljön az ideje a sportolás megkezdésének is, erre a célra remek találmány a futóbabakocsi. Mire figyeljünk a használatakor?

Így fejleszthető a mentális egészség

A mentális erő építése hasonlít a fizikai erő növeléséhez. Napi 50 súlyzós gyakorlat csak néhány percet vesz igénybe, ám kitartó munkával komoly eredményt érhetünk el felsőtestünkön.