Beszédes lehet körmeink állapota
Az esztétikus kinézet szempontjából körmünk ápoltsága sem elhanyagolható, ráadásul körmeink állapota tükrözi szervezetünk egészségét is.
Éppen ezért körmeink szépségének megőrzése érdekében elsősorban belsőleg, helyes táplálkozással illetve életmóddal tehetünk a legtöbbet. Körmeinket erősítik az állati eredetű fehérjék, valamint a magas B-vitamin tartalmú élelmiszerek. Dió, mogyoró, illetve növényi olajok fogyasztásával pedig értékes E-vitaminhoz jutathatjuk szervezetünket, mely szintén jó hatással van a körmök állapotára.
Persze azért külsőleg is óvni kell körmeinket, hiába ugyanis a helyes táplálkozás, ha például nem használunk gumikesztyűt a házimunkához és ezzel sok káros hatásnak tesszük ki őket. A tisztítószerek illetve a különböző oldószerek nagymértékben gyengítik a körmöt.

Kevesen tudják csak, hogy érdemes körmeinket is rendszeresen krémezni, ez száraz, meleg illetve hűvös időben is fontos, mivel ezek a klimatikus viszonyok egyaránt sérülékennyé illetve töredezetté tehetik a körmöt.
Ha pedig gyakran lakozzuk körmeinket, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni, annak érdekében, hogy körmeink szépek és egészségesek maradjanak. Mindenképpen érdemes aceton-mentes körömlakklemosót használni, és lehetőség szerint olyat válasszunk, ami körömerősítő hatású is. Egy jó körömlakk még pozitív hatással is lehet, hiszen védi a körmöket a külső sérülésektől. Ugyanakkor a műköröm illetve zselés körömlakk rendszeres használta összességében megviseli a körmöket, mivel ezek alatt a köröm nem tud levegőzni, illetve ezek eltávolításakor vékonyodik, vagyis gyengül a köröm.
Fotó:
pixabay.com
Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák
Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?
Advent: a lassulás művészete egy zajos világban
Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.
Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?
A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.
Miért hallgatunk még rádiót? – A hang, ami mindig visszatalál hozzánk
A streaming, a podcastok és a nonstop pörgő (rövid) videók korában könnyű azt hinni, hogy a rádió már csak poros relikvia, vagy legfeljebb az autózás kísérőzaja. Ez részben igaz is, azonban ennél sokkal izgalmasabb jelenségről van szó, hiszen rengetegen hallgatják ma is szabadidejükben vagy éppen munka közben.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.