Menü

Beszédes lehet körmeink állapota

Az esztétikus kinézet szempontjából körmünk ápoltsága sem elhanyagolható, ráadásul körmeink állapota tükrözi szervezetünk egészségét is.

Éppen ezért körmeink szépségének megőrzése érdekében elsősorban belsőleg, helyes táplálkozással illetve életmóddal tehetünk a legtöbbet. Körmeinket erősítik az állati eredetű fehérjék, valamint a magas B-vitamin tartalmú élelmiszerek. Dió, mogyoró, illetve növényi olajok fogyasztásával pedig értékes E-vitaminhoz jutathatjuk szervezetünket, mely szintén jó hatással van a körmök állapotára.

Persze azért külsőleg is óvni kell körmeinket, hiába ugyanis a helyes táplálkozás, ha például nem használunk gumikesztyűt a házimunkához és ezzel sok káros hatásnak tesszük ki őket. A tisztítószerek illetve a különböző oldószerek nagymértékben gyengítik a körmöt.

Kevesen tudják csak, hogy érdemes körmeinket is rendszeresen krémezni, ez száraz, meleg illetve hűvös időben is fontos, mivel ezek a klimatikus viszonyok egyaránt sérülékennyé illetve töredezetté tehetik a körmöt.

Ha pedig gyakran lakozzuk körmeinket, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni, annak érdekében, hogy körmeink szépek és egészségesek maradjanak. Mindenképpen érdemes aceton-mentes körömlakklemosót használni, és lehetőség szerint olyat válasszunk, ami körömerősítő hatású is. Egy jó körömlakk még pozitív hatással is lehet, hiszen védi a körmöket a külső sérülésektől. Ugyanakkor a műköröm illetve zselés körömlakk rendszeres használta összességében megviseli a körmöket, mivel ezek alatt a köröm nem tud levegőzni, illetve ezek eltávolításakor vékonyodik, vagyis gyengül a köröm.

Fotó:
pixabay.com

Albérlet vagy kollégium?

Olyan dilemma ez amivel minden egyetemista, egyes esetekben már középiskolás találkozik. A felvételi utáni napokban elindul a nagy albérlet vagy kollégium vadászat, azonban érdemes kicsit előre gondolkodni és felmérni, hogy melyik városban melyik lehetőségek érik meg a legjobban.

Tippek az unalomevés ellen

A karantén kilók gyorsan felszaladhatnak, de van megoldás ellenük.

A meditáció fajtái

Tudtad, hogy a meditációnak vannak különböző fajtái, és mind máshogy hatnak az elménkre? Ebben a cikkben most ezekről olvashatsz…

Idősgondozás otthon

Az otthoni ápolás meghatározása nagyon egyszerűnek tűnhet, de itt is jogszabályok vannak, amelyeket be kell tartani. Rövid definíciója: Egy beteg hozzátartozónkat, szeretünket az otthonunkban, vagyis nem egészségügyi intézményben látjuk el, gondoskodunk a testi-lelki jólétéről, segítjük a gyógyulását, elviselhetőbbé tesszük a mindennapjait. Azonban ezen szabályozás alapján a legtöbb ember volt már otthonápolt. Most azt fogjuk megnézni, hogy mi történik abban az esetben, ha valaki idős segítségre szoruló hozzátartozóját szeretné ápolni.

Tippek a fogyáshoz idősebb korban

A fogyás nem csak a fiatalok problémája, hanem idősebb korban is aktuális lehet a súlyvesztés kérdése. Azonban ilyenkor több oka is lehet az elhízásnak, és figyelni kell arra is, hogy tényleges zsírt adjanak le, ne pedig izmot veszítsenek. Mi most arra keressük a választ, hogy hogyan lehet idősebb korban súlyt leadni úgy, hogy ne jöjjön vissza egyből és ne is járjon szigorú koplalással.