Menü

Kellemetlen íngyulladás

Az emberek többsége legjobban a fogszuvasodástól és az azzal járó kellemetlen orvosi beavatkozásoktól fél, ám az ínygyulladás hasonlóan gyakori és veszélyes szájüregi probléma.

A bakteriális foglepedék a fog szuvasodás mellett ínygyulladást is előidézhet. Ilyenkor ínyünk duzzadt, vöröses színűvé válik és hajlamos a vérzésre.

Ilyenkor még nincs nagyobb gond. A lényeg az, hogy érzékeljük a problémát, amely kezdeti szakaszában házi módszerekkel is hatékonyan kezelhető. A gyakori fogmosás, a megfelelő technikával és a megfelelő fogkrémmel (akadnak speciális ínyvédő termékek) csodákra lehet képes viszonylag rövid idő, akár egy-két hét alatt.

Tartósabb gyulladás, fájdalom, ínyvérzés esetén érdemes orvoshoz fordulni. A szakember könnyedén meg tudja állapítani, mennyire súlyos a probléma.

Amennyiben az ínygyulladás nincs kikezelve, annak komolyabb következményei lehetnek. Fogágybetegség alakulhat ki, ami azt jelenti, hogy a fognyak és az íny közötti rés kimélyül. Ebben a mélyedésben felhalmozódnak a gyulladást okozó baktériumok. A folyamat a fog elveszítéséhez, sőt súlyosabb egészségügyi problémákhoz is vezethet, tehát mindenképpen szükséges a speciális kezelés.

Az ínygyulladás és következményei remek hatékonysággal előzhetőek meg a helyes fogmosás elsajátításával. A legújabb kutatások hangsúlyozzák a szájüregi problémák, gyulladások és  szervezetünk általános egészségügyi állapotának összefüggéseit.

Fotó:
pixabay.com

Élelmiszerek a kellemetlen szájszag ellen

Íme, pár gondolat arról, hogy , mi okozza és hogyan kúrálható a rossz lehelet.

A tiszta juharszirup jótékony hatásai

A juharszirupot az amerikai indiánok csak’’édesvíznek’’ nevezték. Manapság már leginkább a mézhez hasonlítjuk. Édes íze ne tévesszen meg senkit, ugyanis egészséges és nem terheli meg annyira a szervezetet sem. Az emberi szervezetre számtalan jótékony hatást képes kifejteni!

Hideg-betegség: van összefüggés?

Hányszor hallani: „öltözz fel, megfázol!”- azonban vajon hogyan függ össze a hideg idő és a betegség? Tényleg a hidegben leszünk náthásak?

Füge áldásos hatásai

A füge nagyon gazdag béta-karotinban, A-,C-,E-, és K-vitaminban, kalciumban és más ásványi anyagokban. Összegyűjtöttünk 14 érvet, hogy miért lenne érdemes beépítened az étrendedbe.

A kézzsibbadás hátterében álló okok

A visszatérő bizsergető érzés az ortopéd szakorvos szerint súlyos neurológiai, vagy mozgásszervi betegséget is jelezhet. Ez nem az az érzés, amikor tartós mozdulatlanság miatt zsibbadás alakul ki valamely testrészben, ám megrázva a végtagokat, a vérkeringés visszatérésével elmúlik, hanem az állandó, kellemet bizsergés.