Menü

Fronthatás várható

Az időjárás jelentések mindig tájékoztatnak az aktuális fronthatásokról is, de vajon hogyan befolyásolják szervezetünket az adott frontok, és mit tehetnek a frontérzékenyek a tünetek megelőzése érdekében?

Az időjárás változásai, legyen szó lehűlésről, vagy felmelegedésről, hatással vannak szervezetünk működésére is, nem hiába mondják azt sem, hogy frontok idején megtelnek a szülőszobák.

Arra vonatkozóan, hogy a frontok milyen hatással lehetnek a várandós kismamákra illetve a magzatokra, és hogy hogyan befolyásolják a szülés megindulását, inkább csak tapasztalatokról beszélhetünk, mint konkrét tényekről.

Az viszont egyértelműen megfigyelhető, hogy az időjárás változás hatással van a hormon- és immunrendszerünkre, valamint vérnyomásunkra is. Általában az idősebb korosztály tagjai érzékenyebbek ezekre a változásokra, de kutatások szerint a frontérzékenység mentális illetve egészségi állapottól is függ.

A frontérzékenység tipikus tünetei a fáradékonyság, szédülés és fejfájás, de gyakori panasz frontok idején az ízületi fájdalom is. Hidegfront esetén az erre érzékenyek vérnyomás-emelkedést tapasztalhatnak, mivel az erek összeszűkülése nagyobb terhet jelent a szívnek. Melegfront esetén az erek kitágulnak, aminek hatására a vérnyomás csökken. Megdöbbentő hogy hidegben akár 40%-kal is megnőhet a vérnyomás problémákkal összefüggésbe hozható halálozások száma!

Annak érdekében, hogy egyáltalán ne, illetve csak kevésbé viselje meg szervezetünket a fronthatás, érdemes néhány életmóddal kapcsolatos tanácsot megfogadni. A folyadékfogyasztásra ügyeljünk, és igyunk meg minimum 2-3 liter vizet naponta. A mozgásnak illetve a megfelelő (vitaminokban és ásványi anyagokban dús) táplálkozásnak megelőző szerepe lehet a frontérzékenység esetén is. Továbbá a szakemberek javasolják még a váltóvizes zuhanyzást, ami segíthet megőrizni ereink rugalmasságát. És bizony a megfelelő mennyiségű alvás is enyhítheti a frontok szervezetünkre gyakorolt hatásait.

Fotó:
pixabay.com

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.