Menü

Gondolkodva játssz! – társasjátékok nyári estékre

Nagyon jó időtöltés, ha társasjátékokkal töltjük az időnket, és nem csak télen. Kellemes nyárestéken ücsöröghetünk a szabad levegőn, akár kettesben, akár nagyobb társasággal. Egy jó kis játék pedig elengedhetetlen eszköze a közös szórakozásnak.  Most a hétköznapiaktól kicsit eltérő társasokat ajánlunk: olyanokat, melyek révén (még) jobban megismerhetjük párunkat, barátainkat, vagy amelyek közös gondolkodásra ösztönöznek.

Identity Pszichológiai Társasjáték:

A pároknak, baráti társaságoknak, kollégáknak, 13 év feletti gyerekeknek javasolt társasjáték egyedi a táblajátékok között. Egyrészt játékos formában kínál gondolkodási lehetőséget saját magunkról, segíti önismeretünket, életeseményeink újfajta aspektusban való átgondolását. Másrészt hozzájárul társaink mélyebb megismeréséhez: teljesen új oldalait fedezhetjük fel játszópartnereinknek, közelebb kerülhetünk egymáshoz. Jó lehetőség arra, hogy minőségi időt tölthessünk együtt. A játékot sokan furcsállva fogadják a „pszichológia” szó hallatán – erről sokaknak inkább egy terápiás rendelés jut eszébe, nem pedig kellemes időtöltés. Pedig ez a játék élményt ad és leköt. Elgondolkodtat és eszünkbe juttat: legtöbbször azt, hogy „vajon miért nem tettük fel még ezeket a kérdéseket soha a társunknak, vagy önmagunknak?” Jó lett volna. De most is jó, egy eseménydús játékkal egybekötve.

Dixit Társasjáték

Ezt a társast elsősorban gyerekes családoknak, társaságoknak javasoljuk (8 éves kortól). A játékot egy gyermekpszichológus alkotta, de ismét nem kell megijedni: nagyon élvezhető és elgondolkodtató időtöltést nyújt. Már a rajzok által is elutazunk meseországba, nem véletlenül: egy francia illusztrátor fél évig készítette a játék grafikáját. 2010-ben egyébként az év játéka lett, amelynek alapját mi más, mint a mesék képezik. Amit nyújt: élvezhető közös gondolkodás, valamint terápiás és önbizalom-növelő hatás a gyerekeknél. Érdemes kipróbálni!

Ungame Keresztény Társasjáték

Az Ungame lényege szintén egymás és önmagunk megismerése, egy elgondolkodtató játékon keresztül. A társas egy része keresztény kérdéseket tartalmaz, Istenről, imádkozásról, és még sok hasonlóról. Érdekessége, hogy bár megvásárolható, otthon is el tudjuk készíteni, mert az internetről ingyenesen letölthető minden alkatrésze. A nem keresztény gondolkodásúak számára is inspirációt adhat egy saját agy- és lélekmozgató játék elkészítéséhez, tekintve, hogy a kártyák egy része bárki számára érdekes, vicces, valamint komoly kérdéseket tartalmaz. Talán alig van két olyan nap, vagy hét, hogy a kérdésekre egyforma választ tudnánk adni. 

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.