Menü

Nincs gyógymód a náthára

Az influenzajárvány időszaka talán már elmúlt, de a nátha még komolyan szedi áldozatait. Kis túlzással minden második ember fújja az orrát, tüsszög, fej- és torokfájással, köhögéssel küzd.

A nátha vagy más összefoglaló nevén megfázás, meghűlés vírusos fertőzés (rengetegféle vírus okozhatja), amely a felső légutakat támadja, az orr, a torok és a tüdő nyálkahártyáját. Nincs rá gyógymód, a tüneteket, amelyek voltaképpen immunrendszerünk válaszreakciói a fertőzésre, viszont lehet kezelni, enyhíteni.

A tünetek az esetek többségében nem tartanak tovább mint egy hét, vagy tíz nap. A gyermekek gyakrabban esnek áldozatul a náthának, és náluk gyakori, hogy a betegség lázzal is jár.

A kutatások szerint a betegség nem feltétlenül van összefüggésben azzal, hogy mennyire hideg az időjárás, az azonban biztos, hogy az alacsonyabb páratartalom kedvez a vírus terjedésének. Ahogyan az is, hogy az emberek télen több időt töltenek zárt térben.

A nátha megelőzésében legfontosabb a gyakori kézmosás, a fertőtlenítés, akár arcmaszk használata, azaz annak megakadályozása, hogy a kórokozó bejusson a szervezetükbe. Azt tartják, hogy megelőzés szempontjából a C-vitamin nem hatásos, viszont a tünetek kezelésében, a tünetek hosszának lerövidítésében igen.

Gyógymód, mint említettük, nincs, azaz jelenleg nem ismer olyan szer, amely bizonyítottan lerövidíti a fertőzés lefolyását. A tünetek enyhítésére, megszüntetésére a megnövelt folyadékbevitelt, a pihenést, és a sós vizes gargalizálást, kamillás inhalálását ajánlják a leginkább. Ha szükség van rájuk, fájdalom, és lázcsillapítókat is bevethetünk.

Fotó:
pixabay.com

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

A szájápolás fontossága

Már gyermekkortól fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia, valamint az egészséges étkezés. Mai témánk a szájápolással kapcsolatos.

Gyógynövényekkel a légúti megbetegedések ellen

Ahogy közeledik az ősz, úgy közeledik az influenza-szezon, így érdemes lehet néhány könnyen elérhető gyógynövénnyel megelőzni a problémát.

A sarki gyökér kapszula szedésének pozitív hatásai

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „Az egész világot fenyegető járványnak” nevezte a stresszt. Fontos azonban tudni, hogy stressz nélkül az élet elképzelhetetlen lenne, bizonyos szituációkban szükségünk van rá. Probléma akkor van, ha a stressz folyamatosan jelen van életünkben, mert ez kimerültséghez vezethet. Egy ilyen tartósan fennálló stressz esetén felhasználjuk energiatartalékainkat, kimerülünk, és nem tudunk megfelelően teljesíteni a mindennapokban.

Ezért egyél meg egy kanál szódabikarbónát

Régen csak a szódabikarbóna segített, ha súrolni, szagtalanítani vagy szépíteni kellett valamit. Manapság már tisztítószerek és kencék garmadájából választhatunk, ennek ellenére is érdemes újra felfedeznünk háztartásunk és pipereasztalunk jolly jokerét. A szódabikarbóna mértékletes, alkalmankénti használata például jót tehet az emésztésnek, nem ez az egyetlen azonban, amelyből egy kanálnyi mennyiség is sokat segíthet.