Nem könnyű józannak maradni az egészségiparban
- Dátum: 2014.02.16., 17:09
- Egészség, elméletek, ipar, táplálkozás, zsírégetés
A rossz szóval megfogalmazott, úgynevezett egészségiparnak nyilvánvalóan számos tévútja van. A gond ott kezdődik, hogy mi „imádjuk” ezeket, fogékonyak vagyunk a különleges és újszerűnek tűnő elméletekre.
A gyógyhatású, diétás, fogyasztó, életminőség javító, szépítő, formába hozó, erősítő, élethosszabbító szerek és módszerek világát éljük. Szinte nap, mint feltűnik valamilyen újdonság, amely akár egészen a világhírnévig is elmehet. Azzal együtt, hogy a tudomány képviselői a legtöbbet percek alatt, egyszerű és logikus magyarázattal söprik le az asztaltól, az emberekben a legtöbb esetben még mindig nagyobb az összeesküvés elméletek turbósította misztikumigény, mint a józanság. Persze józan legyen a talpán az, aki ki tud igazodni ebben az egészségügyi, táplálkozástudományi, zöld reform-forradalomban!
Vegyük például a közkedvelt zsírégetőket, amelyekre egy egész iparág épült rá az elmúlt években. Nem véletlenül, hiszen a dolog kikezdhetetlen ideológiával van megtámogatva: a kövérség csúnya és egészségtelen. A különböző gyógyszerek, kapszulák porok, krémek, turmixok akár gyanúsak is lehetnek, de hát annyira pofonegyszerű a használatuk, a megoldás sem lehet bonyolult. Ez azonban általában csupán illúzió, mert az esetek többségében, ha van is kedvező hatás, az rendkívül minimális, és hosszútávon egyáltalán nem jelent nagyobb egészséget.
A természetes szerek, növények, fűszerek más kategóriába tartoznak, bizonyítottan dolgoznak szervezetünkben, ami viszont nem feltétlenül mondható el a belőlük összeállított diéták esetében. Lehet, hogy túl egyszerű, de aki biztos úton akar járni, annak marad a sportolás, egészséges táplálkozás, csökkentett kalóriabevitel kombináció.
A zsírégetés persze csak egy téma a reformelméletek célpontjai közül, viszont jól példázza, hogy érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgokat, több oldalról megvizsgálni, alaposabban utánajárni a különböző állításoknak.
Fotó:
pixabay.com
Mi az a hisztaminintolerancia?

A hisztaminintolerancia nem allergia, hanem a hisztamin lebontásának zavara a szervezetben. A bélben termelődő DAO enzim felelős a bevitt hisztamin lebontásáért; ha ez az enzim nem működik megfelelően, a hisztamin felhalmozódik és tüneteket okoz.
A mellrák elleni küzdelemről

Október 1-je világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja volt. Ezen a napon a figyelem azokra a nőkre – és férfiakra – irányul, akik érintettek a betegségben, valamint mindazokra, akik nap mint nap küzdenek a gyógyulásért, a megelőzésért és a tájékoztatásért.
Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.
Hallottál már a hipermobilitás szindrómáról?

Vannak esetek, amikor ízületeink kötöttebbek, van, amikor lazábbak és van, amikor már gondot okozhat a lazaságuk. Ez utalhat arra, hogy hipermobilasak vagyunk.
S.I – a japán gerincterápia

Egyre több ember fordul az alternatív kezelések alkalmazása felé, ha valamilyen egészségügyi problémával küzd, ilyen az S.I terápia is.