Menü

Házi praktikák : Természetes zsíroldók

Az üzletekben kapható vegyszeres tisztítószerek nemcsak drágák, de olykor nem is tudnak annyit, mint amennyit a reklámokban állítanak róluk. Nem is hinnénk, de a lerakódott zsírfoltok, odaégett ételmaradékok ellen filléres praktikákkal is felvehetjük a versenyt. Bemutatjuk a legjobb, vegyszermentes zsíroldókat.

Senki ne gondoljon drága, vagy különleges holmikra, amikor a házi és vegyszermentes, természetes zsíroldókról beszélünk. Ez a szer mindenkinek a háztartásában fellelhető, ráadásul mindössze 120 forintba kerül egy liter belőle. Eláruljuk, csak az ecetről beszélünk.

Ha a csempére fröccsent és odaragadt, tapadt olaj-, és zsírfoltok, vagy a sütőbe beleégett ételmaradékok ellen küzdünk, akkor az egyik legjobb zsíroldó az ecet. Érdemes sóval összekeverni és azzal együtt a foltra keverni. Hagyjuk néhány percig hatni, aztán súroljuk meg jó alaposan a foltot.

Próbálkozhatunk az enyhébb almaecettel is, amit cukorral keverjünk össze. Ezt az egyveleget tegyük a pecsétre és hagyjuk hatni egy órát, aztán dörzsöljük le vele a foltot.

A citromról is sokan tudják, nemcsak illatosít és fertőtlenít, hanem tökéletes zsíroldó is. A félbevágott citromot mártsuk sóba és ezzel dörzsöljük meg jó alaposan a zsíros szennyeződést.

Nem beszéltünk még a mosószódáról, amely szuper mosószer, fehérítő, vízlágyító, ráadásul erős zsíroldó is. Ecettel összekeverve még erősebb hatást érhetünk el vele.

A szódabikarbónától hasonló hatást várhatunk el, de ezt inkább vízzel pépesítsük, majd a masszát kenjük a foltra.

A boraxot a patikákban tudjuk beszerezni, amely ugyancsak természetes ásványi só, más néven nátrium-tetrabonátnak hívják. Ugyancsak kiváló zsíroldó, de a háztartásban még a lefolyók, a vécé dugulásakor is eredményesen használhatjuk.

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?