Menü

Ünnepi toplista

Ha valami újdonságra és frissességre vágyunk, nem könnyű minőségi zenei tartalommal megtölteni a karácsonyt. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Ajánlataink a cikk végén!

A karácsonyi ünnepekhez ízig-vérig hozzátartozik a zene. Ez mindig is így volt, az idők folyamán aztán a közös éneklést felváltotta a közös zenehallgatás, de utóbbi nem „nyomta le” teljesen az ősi hagyományt, főképp, hogy a kettőt kombinálni is lehet.

Az ünnepi zene körüli újkori felhajtásban annak is agy szerepe van, hogy az előadók, kiadók érzik, ebben az időszakban lehet növelni az eladásokat, a hallgatottságot, a népszerűséget. Sajnos ez a trend nagyon sok, rémesebbnél szörnyűbb karácsonyi „muszáj-számot” szül minden évben. Azért ott van a mérleg másik serpenyője is: a klasszikusok, a feldolgozások, és újdonságok között is találni remek, karácsonyi éterbe való darabokat. Ezek közül válogattunk!

A lista természetesen szubjektív, de az nyugodtan kijelenthető, hogy az alábbiak közül egyik szám sem felszínes zene, és bármelyik mögé akár jóval többet is bele lehet látni, érezni, mint az ajándékok és a fenyőfaillat.

Demjén Ferenc: Legyen ünnep

Mariah Carey: All I want for Christmas is you

Zorán: Az ünnep

Frank Sinatra: Santa Claus is coming to town

Enya: The Spirit of Christmas past

Cserháti Zsuzsa: Karácsonyi dal

Csondor Kata: Add tovább

Dean Martin: Let it snow

Fotó:
pixabay.com

Mindent, amit tudni lehet a tripofóbiáról

Valószínűleg az életben minden embernek van legalább egy, bár jelentéktelen, de félelme. Ha némelyikük elég érthetőnek tűnik, például a magasságtól való félelem, akkor vannak olyanok, amelyeken a legtöbb ember meglepődik.

A demencia lehetséges jelei

Az Alzheimer-kór a demenciák csoportjába tartozó neurodegeneratív megbetegedés. Az alább felsorolt tünetek közül legalább kettőnek a megléte már demenciát jelent.

Személyiségtípusok

Ha mindig is úgy érezted, hogy ellentétesek az érzelmeid, hogy nem találod a megfelelő párt, hogy nem találod a neked megfelelő munkát, akkor ajánlom, hogy tölts ki a személyiség tesztet!

A transzgenerációs hatások nyomában

A transzgenerációs hatások, vagyis azok a szemléletek, viselkedésminták, gondolkodási formák, melyeket felmenőink hagytak ránk örökül, a pszichológiai kutatások fontos részterülete.

A férfiak érzelmi kifejezőeszközei

Nem szívesen beszélnek róla, nem ismerik be, de a felmérések azt igazolják, hogy a férfiak több mint egyharmada időről időre magányosnak érzi magát. Többségük elvált, özvegy, agglegény vagy egyszerűen az elköteleződéstől tartó férfi, aki nehezen nyit a párkapcsolat vagy új barátok felé, ha régen él magányos farkasként.