Menü

A kabin veszélyei

A szaunázásnak ma már nálunk is rengeteg formája elérhető. Aki a klasszikus, finn típust kedveli, nem árt néhány dolgot megfogadnia, annak érdekében, hogy a szaunázás valójában egészséges és ne káros legyen.

A rendszeres szaunázó általában tisztában van a veszélyekkel, ugyanakkor nagyon sokan vannak, aki csak többhavonta egyszer-egyszer ülnek/fekszenek be a kabinba. Az első és legfontosabb tanács: a szaunázás időtartamát nem érdemes erőltetni, csak annyi ideig szabad tartózkodni a helységben, amíg az jól esik. Aki egyáltalán nem bírja a hőséget, annak ajánlatos más típust, mondjuk infraszaunát használnia.

A szaunázás pozitív élettani, felfrissítő, méregtelenítő hatásai közismertek, azt viszont már kevesebben tudják, hogy bizonyos betegségek esetén nem ajánlott, vagy csak orvosi „engedély” kérése után az. A legkézenfekvőbb a különböző szív és érrendszeri megbetegedések különböző típusa, de ilyen például a magas és az alacsony vérnyomás is. Általában a bőrbetegségekkel rendelkezők is a tiltott csoportba tartoznak, és lázasan is hanyagolni kell a szaunázást. A várandós kismamákat általában szintén óvják a túlzott melegtől, ám akadnak, akik épp az ellenkezőt vallják, de hazánkban azért nem terjedt a terhesség alatti szaunázás.

Fontos tanács továbbá, hogy érdemes odafigyelni az étkezésre és a folyadékbevitelre. Sem teli hassal, sem teljesen üres gyomorral nem érdemes szaunába ülni, és a folyadék megfelelő pótlása is hozzátartozik az eseményhez. Természetesen az alkohol fogyasztása erősen ellenjavalt. A pihenésre is oda kell figyelni, ezért érdemesebb sportolás után, mint az előtt szaunázni.

Fotó:
pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.