Menü

Öblítővíz helyett… egy kis házi praktika!

Hányszor előfordult már, gyorsan ki kell mosni valamit, mert szükség lesz rá, az öblítő viszont elfogyott… Itt a megoldás!

Persze legegyszerűbb venni egy másikat, de ha az ember figyelmesen tájékozódik ezeknek a szereknek az összetételéről, akár úgy, hogy kézbe veszi a flakont és elolvassa, vagy úgy, hogy a világhálón utánanéz, olcsóbb megoldáshoz is juthatunk. A legtöbb esetben nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és nem kell mindjárt a boltba rohanni az öblítőért, ha éppen elfogy. Ha ügyesek vagyunk, a töredékéből kihozhatjuk, ha időt szánunk rá és otthon összeállítjuk.

A legtöbb öblítő alma ecettel készül, amely szagtalan, így még a nagyon érzékeny szaglószervvel rendelkezők sem érzékelnek belőle semmit. Aki már kipróbálta étkezési ecettel, azt állítja, hogy úgy is működik, mert annak a szaga sem érezhető.

Összetevők:

1 literes flakon az öblítő elkészítéséhez és tárolásához
1 dl bio almaecet, vagy aki úgy gondolja, s nem érzékeny a szagára 10%-os étkezési ecetet is használhat
9 dl víz
7 csepp narancs illóolaj
6 csepp jázmin illóolaj
2 csepp teafa illóolaj

Elkészítés:

Öntsünk össze egy flakonba egy deciliter almaecetet és töltsük fel a vízzel. Cseppentsünk bele illóolajokat és jó alaposan rázzuk össze. Természetesen az illóolajok közül ezek a fajták kihagyhatóak, vagy akár változtathatóak mindenki saját ízlésének megfelelően. Aki esetleg allergiás ezekre akkor vagy csak minimális mennyiséget alkalmazzon, vagy egyáltalán ne is használjon illóolajat. Fontos összetevő lehet a teafa olaja, mert gomba és baktériumölő hatású, mely a zoknik mosásakor lehet szerepe. Jól alkalmazható a levendulaolaj, mely nyugtató jellegű (pl. ágyneműk mosása), valamint az ánizs olaj, amely a háziállatot tartóknál (kutya, macska) bolhákat és kullancsokat tartja távol. Ha nagyobb kiszerelést szeretnénk készíteni, ahhoz is csak az összetevők arányát kell betartani, vagyis 4,5 deci liter vízhez, fél deci ecettel is összekeverhetjük.

Fotó:
pixabay.com

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?