Menü

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak.

Ismét itt a strandszezon, azonban a fürdőkben nem csak nyáron leselkednek ránk veszélyek, ezért nagyon fontos, hogy a fertőzéseket mindig igyekezzünk elkerülni, különben könnyen elkaphatunk valamilyen húgyúti vagy hüvelyfertőzést, de fülgyulladás és szemfertőzés is kialakulhat.

Hogyan vigyázzunk az egészségünkre?

Óvjuk a füleinket!

Az egyik leggyakoribb betegség a fülgyulladás, mely strandolás alkalmával meglehetősen gyakran fordul elő, nagyon fájdalmas lehet és az esetek nagy részében szakorvosi tisztítást, kezelést igényel. A gyerekek nagy része már találkozott a középfülgyulladással, mely igen fájdalmas betegség.

Úszás, strandolás közben sajnos gyakran kerül víz a fülbe, ami a külső hallójáratok gyulladását okozhatja. A fürdősapka nem biztosít 100 százalékos védelmet, sőt tapasztalatom alapján a víz bekerül a sapka alá, ezért a fül védelmére a gyógyszertárakban kapható speciális szereket, víztaszító hatású fülolajat ajánlom. Ha már kialakult a fertőzés, az úszás tilos.

A nők rettegett félelme a hüvelygomba.

Strandolás után a nők gyakran szenvednek különböző hüvelyfertőzésektől vagy a hüvelygomba tüneteitől. Vannak olyan szerek melyek megelőzés céljából használhatók, és a hüvely flóráját egyensúlyban tartják.

A lábgörcs magnéziumhiány oka, ennek megelőzéséről is gondolkodhatunk edzés előtt.

A lábgomba gyakori betegség, a strandolás, uszodák leggyakoribb kellemetlen velejárója, a papucs segít megelőzni a fertőzést, illetve a lábujjaink szárazra törlése, fertőtlenítése ajánlott.

A strandolás veszélyei között említhetjük a napszúrást, mely ellen sapkával, a fej eltakarásával védekezhetünk, kerüljük a déli meleget, a közvetlen napsugárzást, a nem szellőző ruhákat és a melegben végzett, kimerítő fizikai munkát, sportot.

A strandon ne felejtsünk el védekezni a napégés ellen. Noha sok napégéstől védő szer vízlepergető, azért tanácsos többször is bekrémezni magunkat és családtagjainkat.

Talán nem kifejezetten a strandolás veszélyei között tartjuk számon, de mióta a Balaton partján strandolásunk alkalmával a kisfiam hátába egy kullancs kapaszkodott, így azóta erre is figyelek. Strandolás után érdemes megvizsgálni a testet, nincs-e rajta kullancs.

A strandolás kellemetlen velejárói között találkozhatunk felfázással, fülgyulladással, húgyúti diszkomfortérzettel, hólyagproblémákkal, fertőzésekkel, körömgombával, hasmenéssel, pedig sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a leggyakoribb nyári megbetegedéseket. Kérem fokozottan vigyázzanak a gyermekeikre és kerüljék a fürdésre alkalmatlan helyeket! Jó strandolást kívánok!

Nepotizmus, nepo babyk

Manapság a világ a hatalmak harcának színtere, legyen az országok között, országokon belüli megmérettetések, vagy akár a showbiznisz. Ennek egyik mozgatórugója a nem mindig etikus nepotizmus.

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.

Fiókát találtam! – Mikor mentsünk, mikor ne?

Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapnak a madármentők a segítségre szoruló madarakról. A legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket!

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.