Menü

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Amikor a kozmetikusom említette a pióca kezelést, kissé viszolyogtam, pedig azt tartják, hogy ez a nem túl szép állatka sok mindenben tud nekünk segíteni, nézzük mit tud egy piócás kezelés.

Az orvosi pióca egy olyan lapos állat, melynek mindkét végén tapadókorong található. A hátsó tapadókorongja segítségével mozog, míg az első tapadókorongban található fogaival végzi a vérszívást.

Mit tud ez az állat?

Ez az állatka jótékony hatással van számos akut problémára, sőt, már maga a probléma megelőzésére is, mivel a bennünk lappangó, tüneteket még alig mutató betegségeket is megelőzheti. A piócaterápia segíti a szövetben lévő régi lerakódások kiválasztódását és feloldódását, a pióca kezelés után a vérkeringés helyreáll.

Az orvosi pióca javítja a belső szervek, izmok, ízületek vérellátását, megszünteti a szövetekben a fehérjepangást. Gyulladás gátló, véralvadásgátló és görcsoldó hatást képes kifejteni, alkalmazható reumás és egyéb ízületi betegségeknél is. Csökkenti az allergiás tüneteket, segít megelőzni azokat, javítja az asztmások légzését.

Mit tartalmaz a pióca nyála?

A pióca nyála fiatalító hatással van szervezetünkre, nyálában nagyon sok, más módon pótolhatatlan gyógyító hatású anyagot fedeztek fel, amely akár 100 különböző hatóanyagot is tartalmazhat, olyanokat például, amelyeket a gyógyszeriparban a mai napig sem tudtak előállítani.

Ez a kis állat képes pozitívan hatni: a mikro keringésre, a vérrögképződésre, a méreganyagokra, gyulladásos folyamatokra, ízületi-és egyéb fájdalmakra, vérsűrűségre, rákos megbetegedésre, vírusokra, baktériumokra és még sorolhatnánk.

Meddig tart egy piócás kezelés?

A kezelés 10 perctől 4 órán át is tarthat. Jár némi kellemetlenséggel, úgy, mint viszketés, helyi gyulladás, ödéma, nyirokcsomó gyulladás és láz, de tudni kell, hogy minél erősebbek ezek a tünetek, annál több a volt a méreganyag a szervezetünkben. A kezeléssel spontán új hajszálérhálózat jön létre a szerv és az állat között, testének 10-szeresére képes tágulni,15 ml vért szív ki s kb. ugyanannyi ki is folyik, a seb pedig 24-36 órát vérezhet. A beteg érezhet enyhe fájdalmat a kezelés alatt, felléphet vérzés a piócacsípés helyén és tapasztalhatunk allergiás reakcióhoz hasonló viszketést a kezelt felületen.

Az orvosi pióca kezelés számos problémára megoldást jelent, és jótékony hatással rendelkezik, bizonyos esetekben nem javasolt. Tilos alkalmazni vérszegénység, esetén, véralvadást gátló gyógyszerek, szteroidok szedésekor, kemoterápia esetén, várandósság alatt, belső vérzésekkor, lengyengült állapotban.

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.

Ellenőrizzük rendszeresen a vércukorszintünket!

Sokak életét keseríti meg a cukorbetegség, ami köztudottan az egyik leggyakoribb népegészségügyi probléma Magyarországon. A cukorbetegséget megelőzi az inzulinrezisztencia, mely sokszor tünetmentesen jelentkezik. Mit jelent a magas vércukorszint és az alacsony vércukorszint és miért ajánlott mérni. Erről szól mai cikkünk.

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Amit a hosszú COVID jelenségről tudni érdemes

A COVID-19 világjárvány óta több millió ember fertőződött meg a hivatalos nevén SARS-CoV-2 vírussal. Míg sokan felépülnek a fertőzésből néhány héten belül, egyeseknél hosszabb távú tünetek jelentkeznek, amelyeket összefoglaló néven long COVID-nak nevezünk. Ebben a cikkben ezen jelenségről, annak tüneteiről, hatásairól és kezelési lehetőségeiről tudhatunk meg többet.