Menü

Miért nem jó, ha sok nő dolgozik együtt?

Ha egy munkahelyen csak nők dolgoznak vagy sok nő dolgozik együtt, akkor az az esetek többségében konfliktusokhoz vezethet. De mi lehet ennek az oka? Mi az a méhkirálynő-szindróma?

Sok nő tapasztalta már, hogy más nők megnehezítik az életüket a munkahelyükön, sőt, adott esetben még a felmondáson is gondolkodtak már. Az 1970-es években a tudósok még kifejezést is alkottak a jelenségre, ez pedig a "méhkirálynő-szindróma".

Miért vannak konfliktusok a munkahelyen?

A munkahelyünk nem véletlenül a konfliktusok legtermékenyebb táptalaja – olyan emberekkel töltjük ott együtt időnk jelentős részét, akiket nem önként választunk. Egyes hozzáállás szerint a konfliktusok életünk természetes velejárói, sőt előnyünkre is válhatnak, ha megtanulunk jól bánni velük. A konfliktus esély a fejlődésre.

Szakértők szerint a konfliktuskezelés és az annak alapját képező kommunikáció is mind lényegében jól fejleszthető készségek.

Hogyan kezeljük a munkahelyi konfliktusokat?

Mivel a munkahelyi konfliktusok nagyszabású válságokat képesek kiváltani, a lehető leggyorsabban kell kezelni őket. Ha sikerül beazonosítanunk, hogy mi konfliktusaink elsődleges okozója, máris elindultunk a megoldás felé, ám sajnos nem létezik egyetlen, univerzális gyógyír, amellyel minden munkahelyi gond egy csapásra megoldódik, van azonban néhány olyan gondolat, amellyel sokat tehetünk a munkahelyi harmonikusabb légkör megteremtéséért.

A konfliktuskezelés azért szükséges, mert, ha képesek vagyunk rendezni szakmai kapcsolatainkat, akkor a munkahelyi nézeteltérések nem emésztik fel energiáink nagy részét, jobban tudunk a feladatainkra koncentrálni.

A munkahelyi konfliktusok sok esetben abból fakadnak, hogy mindannyiunknak mások a szükségleteink, más igényeink és követelményeink vannak. A munkahelyi konfliktusok lehetnek nyíltak vagy rejtettek, de ha hosszú ideig nem oldódnak meg, a krónikus stressz mellett a csapatok felbomlásához is vezethetnek.

Mi a megoldás?

Kommunikáljunk! Kezdeményezzünk! Beszéljünk a konfliktus kiváltó okáról! Vállaljuk fel tévedéseinket, vállaljuk fel a felelősséget és keressük meg közösen a megoldásokat. Ha egyedül nem boldogulunk, jelezzük a vezetőnek, aki segíthet olyan mediátort lehet keresni, aki elősegíti a kommunikációt és a megoldás megtalálását. Mindenképp egy külsős, pártatlan mediátor a legjobb megoldás.

A munkahelyi konfliktusra nem szabad feltétlen rosszként tekinteni, amit mindenáron el kell kerülnünk. jelzi, hogy valamit meg kell változtatni, hogy a kollégák között kialakult különbségeken és ellentmondásokon dolgozni kell.

Hogyan küzdjük le a vizsgadrukkot?

Mindenki átélte már, senkinek sem ismeretlen a vizsgadrukk érzése: az izgalom, a gombóc a torokban, a gyomorpanasz, az izzadó tenyér, a remegés, az izgulás. Ezzel az állapottal előbb-utóbb mindenki találkozik az élete során, a vizsgadrukk azonban leküzdhető.

Hogyan győzhető le a vizsgadrukk?

Nemrég volt az érettségi, most következik az egyetemi vizsgaidőszak: kemény időszak a diákoknak, bármivel is küzdjenek jelenleg. Adódik a kérdés, hogy milyen tüneteket okozhat a szorongás, az izgalom, és mit tehetünk ellene? A vizsgadrukk voltaképpen nem más, mint szervezetünk stresszreakciója, amely azonban leküzdhető. Megszüntetni nem lehet, de csökkenteni igen.

A soványság internetes kultusza

Az utóbbi időben szerintem mindenki megfigyelte, hogy tombol a diétaláz a különböző közösségi média platformokon, és nem is csak a hírességek miatt. Ki ne ismerné a folyamatos “előtte-utána” fotókat, vagy a “transformation” videókat. Az úgynevezett body positivity kampány a mai közösségi médiában átcsap egy folyamatos fogyás kampányba, és a soványság kultusza alakul ki az emberek körében.

Energiaforrások sportoláskor: gélek, gumicukor, kóla és társai

A gumicukor, csokoládé, kóla gyakori választás sportolók körében, amikor gyors energiaforrásra van szükségük, mások gélekre, energiazselékre, italporokra, gondosan kimért grammnyi adagokra esküsznek. Vajon melyek a leghasznosabb energiaforrások a sportolók számára?

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.