Menü

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.

A kék szín a torokcsakrához és a 3. szemhez is tartozik, a kommunikációban, a szellemi nyitottságban és a bölcsesség keresésében és megtalálásában is segíthet. A kék szín csökkenti a stresszt, nyugtató hatású.

A katolikus hit szerint a kék Mária színe és egyes angyalokhoz is a kék színt társítják: Gábriel arkangyal színe a halvány-türkizes kék, míg Michael arkangyal színe a királykék-sötétkék.

Akik a kék színre vágynak gondoskodóak, türelmesek, higgadtak, jól kommunikálnak. Stabilitásra törekszenek és érzelmes emberek.

Ki viseljen kék színű ásványt? Aki szeretne bölcsebbé válni, jobban meglátni az összefüggéseket a dolgok között, szeretne kapcsolatba kerülni az angyalokkal, szeretne javítani a kommunikációs készségein. Olyanok számára pozitív hatással bír, aki nyugalomra, békére vágyik és harmóniára törekszik.

A feng shuiban a kék szín (feketével) a karrier, az emberi kapcsolatok színe, használata otthonunk északi területén ajánlott.

Az Akvamarin a bátorság, a gazdagság, a jó kommunikáció ásványköve. Gyógyító hatással bír nátha, autoimmun-betegség, szembetegségek, depresszió, pajzsmirigybetegség, hormonháztartási zavarok, anyagcserezavarok, a lép- és a máj megbetegedése esetén. Segít az önkifejezésben és abban, hogy az igazságot a hazugságtól meg tudjuk különböztetni.

A Lápisz lazuli vagy lazurkő stresszoldó-hatású, segít a depresszió leküzdésében, az immunrendszer erősítésében, energiával tölt fel, csökkenti a vérnyomást. Jó hatással van a pajzsmirigy megbetegedéseiben, Erősíti az önbizalmat, segíti a kommunikációt, támogatja a spiritualitás fejlődését, és védelmez.

A Türkiz a kommunikáció, a nyugalom, a kreativitás és az önbizalom köve. Erős védelmező kő. Gyógyítja a pajzsmirigy megbetegedéseit, az izületi gyulladást, a gyomor- és bélproblémákat, a szem- az agy betegségeit. Fájdalomcsillapító, méregtelenítő kő, amely nevét Törökországról (első lelőhelyéről) kapta.

Az egész földi élet a Naptól függ, a napfényből alakítja át a növényi klorofill a fényenergiát kémiai energiává, ez a fotoszintézis. A magasabbrendű élőlények, így az ember is, a fényt nemcsak látásra használja, hanem szervezete bonyolult működésének szinkronizálására (alvás és ébrenlét ritmusa, növekedés, szexuális ciklusok, hormonális változások stb.) A napfény hiánya, a hosszú sötétség depresszív hatása közismert, és egyéb vegetatív ill. lélektani tünetek is összefüggésben vannak a besugárzó fény mennyiségével.

A színes fényalkotórészek hullámhosszukban különböznek egymástól, az elektromágneses hullámok pedig az élő szervezet egészére hatást gyakorolnak. A hatás főleg a látás folyamatában (a szemen keresztül) érvényesül, de ha nincs a látótérben, a bőrön át is kimutatható.

Szelektálás – mit dobjunk ki és mit ne?

Amikor már túlzsúfolttá válnak a szekrényeink, szobáink, belépni sem tudunk az előszobába, halmozzuk a tárgyakat, mániákusan gyűjtögetünk és nem akarunk semmit kidobni, akkor itt az ideje egy nagyobb szelektálásnak! Ha kétségeink vannak afelől, hogy mit szabad kidobni és mit nem ajánlott, akkor olvassák el mai írásunkat.

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

A kék hajnalka növény hatása

A kék hajnalka hallucinogén hatását már az aztékok felismerték, jövőbe látó és rituális szertartásokhoz is használták. Európába a XVI. században érkezett a növény, magyar költők verseiben is olvashatunk a virágról. Tompa Mihály Hajnalka című költeményét már 1847-ben megírta.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.