Menü

Hogyan tegyünk szert a pozitív kisugárzásra?

A belső kisugárzás, ha van, ha észrevehető, szerintem soha nem lehet igazán negatív. Úgy képzelem el, mint valamiféle fényt, valamilyen bizsergető, vonzerővel bíró aurát, ami körül lengi a tulajdonosát. Ráadásul mindenkinek nyitva áll az út ahhoz, hogy ilyen belső fénnyel, vonzerővel rendelkezhessen. Igen, mindenkinek.

Mindenhonnan az folyik, hogy milyen is a vonzó nő, mit szeretnek a férfiak a nőkben (illetve ritkábban: a nők milyen férfiakat találnak vonzónak). Általában azt írják, hogy a hiteles, önazonos, magabiztos fellépés, nőies kisugárzás a kulcs a sikerhez. Ez így is van, de azért ezek az írások sosem nélkülözik a kritikát, azt, hogy melyek azok az esetek, amelyek úgymond reménytelenek, vagy csak óriási nehézségek árán juthat az illető a sikerhez vezető kulcs birtokába.

A pozitív belső kisugárzás, a vonzerő nem függ attól, hogy mennyit költünk – ha egyáltalán – a tökéletes külső és fiatalság illúzójának fenntartására (pl. botoxra, arcfelvarrásra, önkínzó gyakorlatokra, rutinokra és kezelésekre). Nem függ attól, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak rólunk, pontokba, kategóriákba szedve (különösen nem a férfiak, akik azért picit más mechanizmusok szerint működnek).

És igen, ki merem mondani: egy bizonyos kor fölött attól sem függ, hogy milyen visszacsatolást kaptunk apáinktól gyerekkorunkban. Ezek az élmények, helyenként sérelmek sokáig kísértenek, tudat alatt maradnak, komplexusokat alakítanak ki, tartásunkra, arcunkra, teljes megjelenésünkre, de emberi kapcsolatainkra is hatnak. Viszont ha igazán képesek vagyunk felnőni, akkor ezekben az állapotokban nem tudunk benneragadni.

És most jöjjön az a három egyszerű dolog, ami szerintem segít elérni ennek a bizonyos belső kisugárzásnak és a külvilág pozitív visszaigazolásának gyors megtapasztalását.

Törekedj az egészségre!

Szándékosan nem írom, hogy legyünk egészségesek, hiszen mindig van valami nyavalyánk, különösen egy bizonyos kor fölött. De tény, hogy az egészséges életmód, a testi, lelki egészségre való törekvés egyértelműen látszik az emberen, sokkal jobban, mint a ráncmentes arc vagy a lapos has. Fordítsunk gondot a megelőzésre és ha már benne vagyunk valami (krónikus) betegségben, akkor se törődjünk bele, hogy mostantól így jártunk, ez van. Az egészségre való törekvés erőt, elkötelezettséget, életszeretet sugároz, ami azonnal látszik rajtunk.

Legyen jó illatod!

Ez viszonylag egyszerűen elérhető: tisztákodjunk rendszeresen, hassunk mások érzékeire a látványon túl is. Az első személyes benyomás során óriási a jelentősége, hogy milyen az illatunk, vagy ha kezet fogunk a másikkal, milyen a bőrünk tapintása. A finom illat és a puha bőr, az ápolt megjelenés a vonzó belső kisugárzás alapvető külső megjelenítője is. Legalábbis az emberek azzal asszociálják. Szóval ne habozzunk és játsszunk az érzékszervekkel. Emeljük ki azt, ami bennünk/nekünk a legszebb magunkban. Ha a puha bőr, akkor azt, ha a selymes hang, akkor azt.

Nőj fel és érj rá!

Sokszor mondják, hogy legyünk önmagunk, találjuk meg az egyéniségünket, hassunk másokra egy jól körülírható, markánsan definiált, személyes hanggal. Ez mind valóban fontos, de tévedés azt hinni, hogy ez azért kell, hogy mások értékeljenek, vagy, hogy ez maga a belső kisugárzás. Esetleg ahhoz elég, hogy észrevegyenek, vagy ahhoz, hogy magunkat egy átmeneti értékválságból kirángassuk.

De, ami vonzóvá tesz, az a másokra való figyelés képessége. Erre pedig csak egy felnőtt (ténylegesen felnőtt) ember képes. Aki ismeri önmagát, aki le tudja emelni a fókuszt magáról, aki empatikus és aki úgy tud kedves lenni, hogy közben nem fűződik hozzá érdeke.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?