Menü

A legerősebb és legtermészetesebb tisztítószerek

Szeretnék mindenkit lebeszélni a vegyszerekről, erős kemikáliákról, vessünk be helyettük éppoly hatásos, ám természetes, házi tisztító – és fertőtlenítőszereket!

Egy háztartásban sokféle folttal, kosszal, porral, szagokkal és szennyeződéssel találkozunk, melyeket érthető módon mielőbb és hosszú időre szeretnénk megszüntetni, ehhez pedig természetes módszereket ajánlunk.

Ahelyett, hogy vegyi anyagok tucatjait használnánk, inkább vessünk be természetes módszereket.

Egy ilyen eszköz a kezünkben például a bármikor bevethető és könnyen beszerezhető (biztosan van is otthon) a szódabikarbóna. Lágyítja a vizet, oldja a zsíros szennyeződéseket. Kevés vízben feloldva eltüntethetjük vele a foltokat a ruhákról, illetve a szagokat is semlegesíti. Szépen tisztítja az ezüst ékszereinket is.

Éppilyen kedvelt megoldás a takarításhoz a só. Enyhén fertőtlenítő hatású, magába zárja a szagokat, és kiválóan alkalmazható súrolószerként is. Kevés vízből és sóból sűrű, kenhető masszát készítsünk és bátran álljunk neki a sikálásnak akár a tűzhelyen, akár a mosogatóban. Csodát fog tenni.

A kávézacc már nálunk sem a kukában landol, pláne mióta tudom, hogy arcradírozásra is kiváló, azonban tisztítószerként is megállja a helyét. A finom őrleményt szintén használhatjuk súrolószerként, de feloldja a makacs, zsíros szennyeződéseket is.

Azt viszont még nem hallottam, hogy krumplihéjjal is lehet ablakot pucolni, pedig aki próbálta már, esküszik rá. Meg kell hámozni öt-hat szem közepes méretű krumplit, majd leforrázni a héjukat, végül leszűrni a főzetet és ezzel megmosni az ablakokat. Ezzel állítólag szépek és csillogóak lesznek az ablaküvegek.

Az ecet egy rendkívül sokoldalú, mindent tudó szer. A hígítatlan 20%-os ecet nagyszerű vízkőoldó, mindezeken kívül pedig képes elpusztítani a penészgombát is. Számomra a legjobb természetes csodaszer, melyet nemcsak vízkőoldásra vagy a ruhák színének felfrissítésére használhatjuk, hanem fertőtlenítésre is.

A citrom is hasonló kedvelt természetes tisztítószer, illóolaja nemcsak kellemes illatú, hanem közismerten kiváló fertőtlenítő is.

Ha a lakásban beteg valaki, facsarjunk ki egy citromot, adjunk a levéhez kétszer annyi vizet, és töltsd egy szórófejes flakonba, ezzel töröljük át azokat a használati tárgyakat, melyeket gyakran megfogunk, például kilincset, távirányítót, villanykapcsolókat.

Vírusok idején a citromolajjal párologtatni is érdemes.

Ha már a vírusokat említem, jöjjön a teafaolaj.

Az egyik legerősebb természetes fertőtlenítőszer, amelynek pár cseppje képes elpusztítani a gombákat, baktériumokat és más kórokozókat. Tehetjük felmosóvízbe, a mosószer mellé, de csepegtethetünk lefolyóba is.

Boldoggá tesz, hogy sokaknak egyre fontosabb a környezetvédelem, a zöld gondolkodás, ennek lépéseiként a műanyag zacskókat lecseréljük, többet biciklizünk, mint autózunk és szelektíven gyűjtjük a hulladékot, ám a háztartási tisztítószereknél is megtehetjük az első lépéseket, méghozzá azzal, ha a fent említett természetes és környezettudatos szerekre cseréljük őket.

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.