Menü

Tiszta mellékhelyiség környezettudatosan - recept

Évek óta az egyik kedvenc témám a környezettudatosság. Hogyan élhetek úgy, hogy kevesebb terhet rójak a bolygóra? Hogyan tehetnék többet ezért a mindennapokban? Ebbe a témába pedig a csomagolásmentes alternatívák mellett bizony beletartozik az is, hogy a takarítószerek, amelyeket a házban használok, ne károsítsák az élővilágot, és ne rójanak óriási terhet a környezetre, mégis tudjam, hogy a takarítás végeztével egy tiszta helyen pihenhet a család.

Sokan gondolják, hogy ahhoz, hogy valami tiszta, tehát baktériummentes legyen, feltétlenül szükséges valamiféle extra erős hatóanyag, mint a hipó vagy ennek bármilyen formája. Ez azonban nem így van. Szerencsére számos olyan, a háztartásban is megtalálható összetevő van, amelyek szintén kémiai úton hatnak, de nem károsak az élővizekre és a talajéletre, viszont kombinációjukkal remek mixeket hozhatunk létre, és ugyanolyan jó eredményeket érhetünk el, mint a bolti változattal.

Valószínűleg a wc takarítás az egyik mumus, amihez senkinek sem fűlik a foga. Miközben egy mélytisztítást elég néhány hetente elvégezni, még mindig szeretnénk abban a tudatban használni a mellékhelyiséget, hogy egy tiszta helyre megyünk be. A legtöbb ember azonban akár hetente is erős vegyszerekkel takarítja a wc-t, pedig egy családon belül nem lenne erre szükség. Ebben a cikkben ezért szeretném megosztani veled egy wc tisztító és frissítő bomba receptjét, amelyet használhatsz minden héten, és nyugodtan feküdhetsz le, tudván, hogy a wc belseje friss és szennyeződésmentes.

A recepthez nincs is másra szükséged, mint:

egy csésze szódabikarbónára,
negyed csésze citromsavra,
fél teáskanál folyékony kasztíliai szappanra,
egy jégkockatartóra,
egy habverőre és
egy nagy tálra.

Az elkészítés mindössze 10-15 percet vesz igénybe, és a következőképpen történik:

A tálba öntsd bele a szódabikarbónát, add hozzá a citromsavat, majd a kasztíliai szappant. Ez utóbbi talán a legfurcsább összetevő, de az internetről bármikor beszerezhető, és nem is túl drága. A habverővel kevergesd az összetevőket, amíg teljesen el nem elegyedtek egymással. Amikor ez megtörtént, olyan állagot kell kapnod, mint amilyen egy hógolyóé. A jégkockatartót töltsd meg ezzel a masszával, és egy éjszakát hagyd pihenni, hogy megszilárduljon. Másnap nyugodtan kiveheted a kis bombácskákat a jégkockatartóból, és tárolhatod akár egy befőttes üvegben is.

Mi sem egyszerűbb pedig, mint használatba venni:

Dobj egy frissítő bombát a wc-be, ami ekkor pezsegni kezd majd, és végül elpárolog, miközben a wc belsejéről eltávolítja a szennyeződéseket, és frissességet biztosít.

Remélem, neked is beválik a recept!

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.