Menü

Beltéri projektek esős időre

A tavalyi tikkasztó nyár után talán senki nem gondolta, hogy az idei ennyire másképp indul, és az esős időszak hosszan uralkodik majd felettünk. Ilyen esetekben sokszor kreatívnak kell lennünk, mit is csinálhatunk bent a házban, akár egyedül, akár gyerekekkel, hogy a mindennapok ne legyenek unalmasak se.

Persze mindig ott van a lehetőség, hogy filmezős délutánt vagy napot tartsunk, de azért rengeteg más lehetőség is adott, nemcsak az, hogy a képernyőt bámulva várjuk az esőzések végét. Ebben a cikkben szeretnék néhány ötletet adni, milyen remek beltéri projektekhez nyúlhatunk, ha éppen nincs ötletünk.

1.Főzés, sütés

Nagyon egyszerű, de rendkívül kreatív tevékenységet kreálhatunk belőle. Akár önállóan, akár a gyerekekkel végezzük, a konyhai elfoglaltság mindig szórakoztató tud lenni. Próbáljunk ki új recepteket, főzzünk előre pár napra, vagy akár tárazzunk be a fagyasztóba, hogy ha aztán beköszönt a napos idő, legyen elég időnk a kinti szórakozásra, és ne kelljen a mindennapos meleg étel miatt aggódnunk.

2.Befőzés

Lassan jönnek a finom, Magyarországon termett gyümölcsök, így a befőtt-, illetve lekvárkészítés szuper ötlet egy-egy esős napra, délutánra. Nem kell száz meg száz üveggel készíteni, néhány házi üvegcse is feldobja majd az őszi, téli napokat, amikor már nincs lehetőség a friss gyümölcsfogyasztásra. Itt a remek időpont egy kis eperdzsem készítésre!

3. Szelektálás

Mi sem jobb, mint rendet teremteni a ruhák és a kacatok között. Nézd át a komódokat, fiókokat, szekrényeket, és tegyél ki mindent, amit nem viseltél az előző szezonokban. Ma már rengeteg platform van, ahol megpróbálhatod eladni őket, vagy hirdethetsz egy garázsvásárt is a településen, ahol laksz.

4. Nagytakarítás

Egy-egy esős hétvégi napon akár meditatív tevékenységet is kreálhatsz a takarításból. Ilyenkor van idő áttörölni mindent, amit egyébként halogatsz, vagy a hétköznapi rohanás során meg sem látsz. Rendet teremthetsz magad körül, átgondolhatod a lakásod elrendezését, készíthetsz új dekorációt.

5. Kézműveskedés

Sosem lehet elég korán kezdeni, így számomra például egy-egy esős nap a karácsonyt idézi, amikor inkább bent maradunk a fűtött házban, és nem kívánkozunk ki a kertbe. Ezért a hosszantartó nyári esőzések is arra sarkallnak, hogy elgondolkodjak a karácsonyi ajándékokon. Sokszor, ha ezeket kézzel kívánom készíteni, nem is korai egy júniusi esős napon nekiugrani. Az interneten remek ötleteket lehet találni kézzel készült takarókhoz.

6. Kutyajátékok

Egy esős nap, amikor a kutyával is csak rövid sétára megyünk ki, szuper időzítés, hogy új trükköket tanítsunk neki. Minket is szórakoztathat, illetve őt is kellőképpen le tudjuk fárasztani mentálisan, ha fizikailag éppen nem is.

Hosszan tudnám még a listát folytatni, de talán már a fentebb olvasható ötletek közül is talál magának mindenki valamit, amiért egy esős hétvégi reggelen is érdemes felkelni.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.