Menü

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből. Közeleg a karácsony, az üzleteket pedig már hetekkel ezelőtt ellepték a karácsonyi holmik. A pompás díszek és dekorációk mellett előtérbe kerül a divat is, hiszen az üzletek nem győznek előrukkolni az izgalmas karácsonyi kollekciókkal.

Egy jó meleg, puha pulcsi a tél egyik fő kelléke, különösen akkor az igazi, ha karácsonyi, mintás, színes, piros, zöld, tele van motívumokkal, nagy hópelyhekkel. Egy igazán valamire való karácsonyi pulcsi annyira giccses, hogy már szinte szép.

Ahogy közeledik az ünnep, egyre több szerep jut a hóemberes, hópihés, csillogó, masnis ruhadaraboknak. Előkerülnek a karácsonyi csúnya pulcsik is, amelyeket az év többi napján nem veszünk fel, ilyenkor azonban alap darab. Valójában azonban nemcsak ronda karácsonyi pulóverek vannak, akadnak ízléses darabok is, melyek sosem mennek ki a divatból, mert meleg és kényelmes. A norvég mintás darab pedig már szinte elengedhetetlen kelléke az ünnepnek.

A karácsonyi pulcsik története a legenda szerint 2002-ben indult útjára Kanadából, ahol 3 barát elhatározta, hogy olyan bulit szerveznek, ahová abban a pulóverben lehet belépni, amit a nagymamájuk kötött nekik még általános iskolás korukban. Az ötletből pedig világszerte elterjedt szokás lett és azóta sincs megállás. A karácsonyi csúnya pulcsik szinte már hagyománynak számítanak, olyannyira, hogy külön napot találtak ki a viselésükre, mely a december 16-ra esik.

Hol vehetünk karácsonyi pulcsit?

Nos a választék hatalmas, nem kell feltétlen online rendelni, de ott is végtelen a lehetőségek tárháza, ahogy a boltokban is, Lehet szolid, egyszerű, lehet hivalkodó és giccses, mintás, de akár a nagymamánk is köthet egyet. Lehet a pulóver flitteres, lehet rajta szakáll, lehet különc, lehet mézeskalács figurás és lehet Rudolfot és a télapót ábrázoló is.

Divatos a skandináv szvetter, a világítós, a karácsonyfás, de parádézhatunk grincsesben is. A csúnyapulcsi-kultusz lényege, hogy minél giccsesebb, színesebb, ízléstelenebb darabban divatozhassunk az ünnepek alatt.

Bár a csúnya pulcsikat nem viselnénk minden alkalomra, az év ezen időszakába simán beleférnek. Válogassunk bátran az üzletek vicces kreációi közül. Az igazán bevállalósak a munkahelyükre is felvehetik, a kollégáikat egészen biztosan mosolyra fogja deríteni.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Még ma is tabu a tetoválás?

A személyiség felvállalása vagy megbélyegzés? A tetoválásról a mai napig erősen megoszlanak a vélemények, pedig az örökéletre szóló bőrrajzok az emberiséggel egyidősek, évszázadokra nyúlnak vissza. A törzsi népek rituális életéhez szorosan hozzátartozott a tetoválás.