Menü

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből. Közeleg a karácsony, az üzleteket pedig már hetekkel ezelőtt ellepték a karácsonyi holmik. A pompás díszek és dekorációk mellett előtérbe kerül a divat is, hiszen az üzletek nem győznek előrukkolni az izgalmas karácsonyi kollekciókkal.

Egy jó meleg, puha pulcsi a tél egyik fő kelléke, különösen akkor az igazi, ha karácsonyi, mintás, színes, piros, zöld, tele van motívumokkal, nagy hópelyhekkel. Egy igazán valamire való karácsonyi pulcsi annyira giccses, hogy már szinte szép.

Ahogy közeledik az ünnep, egyre több szerep jut a hóemberes, hópihés, csillogó, masnis ruhadaraboknak. Előkerülnek a karácsonyi csúnya pulcsik is, amelyeket az év többi napján nem veszünk fel, ilyenkor azonban alap darab. Valójában azonban nemcsak ronda karácsonyi pulóverek vannak, akadnak ízléses darabok is, melyek sosem mennek ki a divatból, mert meleg és kényelmes. A norvég mintás darab pedig már szinte elengedhetetlen kelléke az ünnepnek.

A karácsonyi pulcsik története a legenda szerint 2002-ben indult útjára Kanadából, ahol 3 barát elhatározta, hogy olyan bulit szerveznek, ahová abban a pulóverben lehet belépni, amit a nagymamájuk kötött nekik még általános iskolás korukban. Az ötletből pedig világszerte elterjedt szokás lett és azóta sincs megállás. A karácsonyi csúnya pulcsik szinte már hagyománynak számítanak, olyannyira, hogy külön napot találtak ki a viselésükre, mely a december 16-ra esik.

Hol vehetünk karácsonyi pulcsit?

Nos a választék hatalmas, nem kell feltétlen online rendelni, de ott is végtelen a lehetőségek tárháza, ahogy a boltokban is, Lehet szolid, egyszerű, lehet hivalkodó és giccses, mintás, de akár a nagymamánk is köthet egyet. Lehet a pulóver flitteres, lehet rajta szakáll, lehet különc, lehet mézeskalács figurás és lehet Rudolfot és a télapót ábrázoló is.

Divatos a skandináv szvetter, a világítós, a karácsonyfás, de parádézhatunk grincsesben is. A csúnyapulcsi-kultusz lényege, hogy minél giccsesebb, színesebb, ízléstelenebb darabban divatozhassunk az ünnepek alatt.

Bár a csúnya pulcsikat nem viselnénk minden alkalomra, az év ezen időszakába simán beleférnek. Válogassunk bátran az üzletek vicces kreációi közül. Az igazán bevállalósak a munkahelyükre is felvehetik, a kollégáikat egészen biztosan mosolyra fogja deríteni.

Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák

Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?

Advent: a lassulás művészete egy zajos világban

Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.

Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?

A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.

Miért hallgatunk még rádiót? – A hang, ami mindig visszatalál hozzánk

A streaming, a podcastok és a nonstop pörgő (rövid) videók korában könnyű azt hinni, hogy a rádió már csak poros relikvia, vagy legfeljebb az autózás kísérőzaja. Ez részben igaz is, azonban ennél sokkal izgalmasabb jelenségről van szó, hiszen rengetegen hallgatják ma is szabadidejükben vagy éppen munka közben.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.