Menü

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből. Közeleg a karácsony, az üzleteket pedig már hetekkel ezelőtt ellepték a karácsonyi holmik. A pompás díszek és dekorációk mellett előtérbe kerül a divat is, hiszen az üzletek nem győznek előrukkolni az izgalmas karácsonyi kollekciókkal.

Egy jó meleg, puha pulcsi a tél egyik fő kelléke, különösen akkor az igazi, ha karácsonyi, mintás, színes, piros, zöld, tele van motívumokkal, nagy hópelyhekkel. Egy igazán valamire való karácsonyi pulcsi annyira giccses, hogy már szinte szép.

Ahogy közeledik az ünnep, egyre több szerep jut a hóemberes, hópihés, csillogó, masnis ruhadaraboknak. Előkerülnek a karácsonyi csúnya pulcsik is, amelyeket az év többi napján nem veszünk fel, ilyenkor azonban alap darab. Valójában azonban nemcsak ronda karácsonyi pulóverek vannak, akadnak ízléses darabok is, melyek sosem mennek ki a divatból, mert meleg és kényelmes. A norvég mintás darab pedig már szinte elengedhetetlen kelléke az ünnepnek.

A karácsonyi pulcsik története a legenda szerint 2002-ben indult útjára Kanadából, ahol 3 barát elhatározta, hogy olyan bulit szerveznek, ahová abban a pulóverben lehet belépni, amit a nagymamájuk kötött nekik még általános iskolás korukban. Az ötletből pedig világszerte elterjedt szokás lett és azóta sincs megállás. A karácsonyi csúnya pulcsik szinte már hagyománynak számítanak, olyannyira, hogy külön napot találtak ki a viselésükre, mely a december 16-ra esik.

Hol vehetünk karácsonyi pulcsit?

Nos a választék hatalmas, nem kell feltétlen online rendelni, de ott is végtelen a lehetőségek tárháza, ahogy a boltokban is, Lehet szolid, egyszerű, lehet hivalkodó és giccses, mintás, de akár a nagymamánk is köthet egyet. Lehet a pulóver flitteres, lehet rajta szakáll, lehet különc, lehet mézeskalács figurás és lehet Rudolfot és a télapót ábrázoló is.

Divatos a skandináv szvetter, a világítós, a karácsonyfás, de parádézhatunk grincsesben is. A csúnyapulcsi-kultusz lényege, hogy minél giccsesebb, színesebb, ízléstelenebb darabban divatozhassunk az ünnepek alatt.

Bár a csúnya pulcsikat nem viselnénk minden alkalomra, az év ezen időszakába simán beleférnek. Válogassunk bátran az üzletek vicces kreációi közül. Az igazán bevállalósak a munkahelyükre is felvehetik, a kollégáikat egészen biztosan mosolyra fogja deríteni.

Hogyan feküdjünk, hogy jól aludjunk?

Az alvásnak kiemelten fontos szerepe van életünkben, hiszen ha nem tudunk pihenni, annak komoly egészségügyi következményei vannak és hosszú távon igen veszélyes lehet. Mai cikkünkben összeszedtük, milyen pózban ajánlott piheni és hogyan lehet pihentető az alvásunk.

5 gyakori, gondolati síkon történő önbántalmazás

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.

Milyen a tökéletes fürdő?

Nincs is jobb egy forró, illatos fürdőnél a hideg téli napokon, de úgy tűnik, nem mindegy, milyen hőmérsékletű a víz.

Szelektálás - Még az idén dobd ki őket!

Ha lassan már olyan túlzsúfolt a lakásod, hogy belépni sem tudsz, szinte mániákus gyűjtögető vagy, nem tudsz kidobni semmit, s már lépni sem tudsz a kacatoktól, ezer éve nem szelektáltad a szekrényeid, akkor itt az ideje a nagy szelektálásnak!

10 dolog, amit ne vásárolj 2023-ban

A minap láttam egy videót a legnagyobb videómegosztó oldalon, ahol egy kétgyermekes, minimalista életmódot folytató édesanya osztotta meg, mi az a 10 dolog, amire 2023-ban biztosan nem költ pénzt, ezzel többek között pénzt megtakarítva. Gondoltam megosztom veletek, milyen meglátásai vannak a hölgynek, és így ti is átgondolhatjátok, vajon kibírnátok-e így egy teljes évet.