Menü

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből. Közeleg a karácsony, az üzleteket pedig már hetekkel ezelőtt ellepték a karácsonyi holmik. A pompás díszek és dekorációk mellett előtérbe kerül a divat is, hiszen az üzletek nem győznek előrukkolni az izgalmas karácsonyi kollekciókkal.

Egy jó meleg, puha pulcsi a tél egyik fő kelléke, különösen akkor az igazi, ha karácsonyi, mintás, színes, piros, zöld, tele van motívumokkal, nagy hópelyhekkel. Egy igazán valamire való karácsonyi pulcsi annyira giccses, hogy már szinte szép.

Ahogy közeledik az ünnep, egyre több szerep jut a hóemberes, hópihés, csillogó, masnis ruhadaraboknak. Előkerülnek a karácsonyi csúnya pulcsik is, amelyeket az év többi napján nem veszünk fel, ilyenkor azonban alap darab. Valójában azonban nemcsak ronda karácsonyi pulóverek vannak, akadnak ízléses darabok is, melyek sosem mennek ki a divatból, mert meleg és kényelmes. A norvég mintás darab pedig már szinte elengedhetetlen kelléke az ünnepnek.

A karácsonyi pulcsik története a legenda szerint 2002-ben indult útjára Kanadából, ahol 3 barát elhatározta, hogy olyan bulit szerveznek, ahová abban a pulóverben lehet belépni, amit a nagymamájuk kötött nekik még általános iskolás korukban. Az ötletből pedig világszerte elterjedt szokás lett és azóta sincs megállás. A karácsonyi csúnya pulcsik szinte már hagyománynak számítanak, olyannyira, hogy külön napot találtak ki a viselésükre, mely a december 16-ra esik.

Hol vehetünk karácsonyi pulcsit?

Nos a választék hatalmas, nem kell feltétlen online rendelni, de ott is végtelen a lehetőségek tárháza, ahogy a boltokban is, Lehet szolid, egyszerű, lehet hivalkodó és giccses, mintás, de akár a nagymamánk is köthet egyet. Lehet a pulóver flitteres, lehet rajta szakáll, lehet különc, lehet mézeskalács figurás és lehet Rudolfot és a télapót ábrázoló is.

Divatos a skandináv szvetter, a világítós, a karácsonyfás, de parádézhatunk grincsesben is. A csúnyapulcsi-kultusz lényege, hogy minél giccsesebb, színesebb, ízléstelenebb darabban divatozhassunk az ünnepek alatt.

Bár a csúnya pulcsikat nem viselnénk minden alkalomra, az év ezen időszakába simán beleférnek. Válogassunk bátran az üzletek vicces kreációi közül. Az igazán bevállalósak a munkahelyükre is felvehetik, a kollégáikat egészen biztosan mosolyra fogja deríteni.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.