Menü

Mire jó és mit jelent a meditációs asztal?

A meditációs asztal kifejezés hallatán egy nyugodt hely jut eszembe az otthonunkban, mely a lelki egészségben, harmónia elérésében, nyugodtabb életben segíthet. Hogy mennyire gondolom ezt jól, az a cikkből kiderül.

A meditációs asztal egy olyan szent hely, amely a béke és a nyugalom érzését közvetíti, testileg, lelkileg és szellemileg táplál minket, ahol feltöltődhetünk, ahol megtalálhatjuk a külső-belső egyensúlyt, ahol önmagunkra találhatunk.

A meditáció olyan szellemi tevékenység, amely magába foglalja a koncentrációt, a szemlélődést, a szellemi megvilágosodást, szolgálva ezzel a fizikai és mentális egészséget. A meditáció során a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és befelé, a belsőnkre, önmagunkra figyelünk.

A meditációt végzik spirituális, vallási vagy szabadidős tevékenységként is, melynek az egészségre és a test működésére kifejtett hatását ma már nem csak tapasztalatok, hanem nemzetközileg kutatási eredmények is alátámasztják.

Szeretet, béke, nyugalom – ezek a gondolatok találnak meg minket egy meditáció során. Ehhez egy olyan hely kell, melyet a nyugalom szigetének hívhatunk, akár lehet egészen kicsi is. Egy sarok az otthonunkban, egy kis asztalka, melyen olyan tárgyakat helyezünk el, melyek jóérzéssel töltenek el.

Milyen tárgyakat tegyünk az asztalra?

Meditációs asztalt, vagy sarkot mi magunk is készíthetünk, a lényeg azon van, hogy a látványa megnyugtasson bennünket és kényelmesen el tudjunk helyezkedni ott, amikor meditálunk.

Reggel is indíthatjuk a napunkat meditációval, de munka után, vagy egy fárasztó nap zárásaként is levezethetjük a napi stresszt és elengedhetjük, amire nincs szüksége a lelkünknek. A cél az, hogy nyugalmat és békét vigyünk a napunkba, az életünkbe.

Tehetünk az asztalra könyveket, kristályokat, köveket, ásványokat, gyertyát, meditációs kellékeket, kártyákat, szobrokat. A lényeg, hogy ezek a tárgyak a béke és a nyugalom érzését közvetítsék. Mivel ezt a helyet egy szerethető és harmonikus hellyé kell tegyük, így használhatunk párnákat, szőnyegeket, baldachinokat és takarókat is. Tegyünk egy próbát, vezessük be mindennapjainkba új szokásként a meditációt és néhány alkalom elteltével mi magunk fogjuk megtapasztalni a változást.

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből.

A vásárlásfüggőség tünetei

A vásárlásfüggőség a viselkedési függőségek csoportjába tartozó betegség, ami során a beteg túlzott vágyat érez az ismételt vásárlás iránt. A vásárlás jellemzően nem a valós szükségletek kielégítésére irányul, hanem öncélú és kontrollálhatatlan belső igényre válaszol, melynek hátterében lelki okok vannak. Fiziológiai és/vagy pszichológiai függőség jellemzi bizonyos termékektől és szolgáltatásoktól.

Túlsúlyosak lesznek-e a keveset alvó tinédzserek?

Szülőként a legtöbben aggódunk gyermekeink alvási szokásai miatt. A legújabb kutatások azt is alátámasztják, hogy a tinédzserek nem megfelelő alvási mintázata akár elhízáshoz is vezethet.

Nem csak inzulinrezisztencia esetén érdemes ezt a diétát követni

A 160 grammos szénhidrátdiéta bár eredetileg inzulinrezisztenseknek készült, fogyni vágyóknak is tökéletes. Mutatjuk mit kell tudni róla.

A szaunázás szabályai és jótékony hatásai

A szaunázás évezredek óta népszerű tevékenység, nem véletlenül, ugyanis számos pozitív egészségügyi hatása van az izzasztás gyógyító erejének.