Menü

A legjobb házi arcpakolások

Arcpakolást nem csak a drogériák polcain találunk, készíthetünk otthon is, ráadásul viszonylag olcsó és egyszerű alapanyagok kellenek hozzá, valamint nem csak bőrünknek, hanem általánosan az egészségünknek is jót tesznek.

Az egyik leggyakoribb alapanyag, amiből házilag is készíthetünk arcpakolást, a joghurt. Élőflórás natúr joghurtot érdemes használni, mivel probiotikumokban gazdag és rendkívül jól hidratálja és hűsíti a bőrt. Összekeverhetjük mézzel vagy citrommal is, de szinte bármilyen más, arcpakolásban felhasználható egyéb alapanyaggal is kombinálhatjuk. A joghurtos arcpakolás nagyjából 15-20 perc alatt fejti ki hatását.

Szintén gyakori alapanyag a zab. Zabos arcpakolásokat a különböző kozmetikai cégek is előszeretettel használnak, mivel a zab ragyogóvá és puhává teszi a bőrt akár pár perc alatt. A zabos arcpakoláshoz vízre is szükségünk lesz, illetve keverhetünk hozzá natúr joghurtot és mézet is. Nagyjából 15 percig hagyjuk hatni, majd utána öblítsük le langyos vízzel.

Egy másik közkedvelt alapanyag a házi arcpakolások világában a banán. Száraz bőrre ajánlják leginkább, de az aknés, pattanásos bőrre is nagyszerű megoldást kínál. Adjunk hozzá egy evőkanál mézet és egy kicsi citromot, majd turmixoljuk össze az egészet. Nagyjából 15 perc hatóidő eltelte után öblítsük le langyos vízzel.

Bár meglepő lehet, de a mustár is rendkívül jó alapanyag lehet házi arcpakolásokhoz. A mustár remek élénkítőként működik a benne található mustármagolaj miatt, azonban irritálhatja is a bőrt, így mindenképpen érdemes kipróbálnunk először egy kisebb bőrfelületen. Nagyjából egy teáskanálnyi elég az egész arcunkra, de ha túlságosan irritálja a bőrünket, érdemes lehet összekeverni egy kis joghurttal, aminek a hűsítő hatása ellensúlyozza a mustárét.

Száraz bőrre nem csak a banán és a joghurt nyújt megoldást, hanem a tojás is. A legjobb hatást azzal érjük el, ha szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől és a sárgáját használjuk fel. Eloszlatjuk az arcon, majd, ha megszáradt, 15 perc múlva langyos vízzel leöblítjük. Kombinálhatjuk ezt is mézzel, illetve citrommal.

Zsírosodó és pattanásos bőrre szintén jó hatással van a tojás, azonban ebben az esetben a fehérjéjét használjuk fel. Hasonló módon a sárgájához, ezt is hagyjuk megszáradni a bőrünkön, majd langyos vízzel öblítsük le. A fehérjéből készült arcpakolás arcfeszesítő tulajdonsággal is bírnak.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.