Menü

A szeretethiányos ember ismertető jelei

Nem bírnak meglenni egyedül. Társ-, illetve társaságfüggők. De még ha van is mellettük valaki, akkor is attól paráznak, hogy elfogják veszíteni az illetőt, elhagyják, elárulják őket.

Ez a félelem hozza felszínre bennük a birtoklási vágyat, hogy rátelepedjenek a másikra és tíz körömmel kapaszkodjanak belé. Sajnos nem veszik észre, hogy sok esetben ez a görcsös ragaszkodás az, ami inkább elüldözi az embereket.

Csak magának akar

Egy szeretethiányos embernek semennyi szeretet és figyelem nem elég. Elvárja, hogy minden szabad pillanatodat vele töltsd, mindenki más ráér, ugyanis csak magának akar. Jellegzetesen féltékeny és irigy. Ha rossz kedve van, siess hozzá és vidítsd fel. Táncolj úgy, ahogy ő fütyül. Amennyiben nem teszed, mert szeretnél magaddal is foglalkozni vagy a barátaiddal lenni, mindjárt megkapod, hogy őt senki sem szereti, mert „sosem” akarsz vele lenni. Ne is csodálkozz, hogy hullafáradt vagy mellette, hiszen szabályosan elszívja az életerődet, nem marad energiád mellette!

Elhanyagolt kapcsolatok és szomorú gyerekek

Azt gondolhatod, hogy a szeretethiány egyfajta tömegbetegség, mindenkire arra vágyik. Lássuk be, a szeretet csodálatos dolog, érthető, ha mindenki arra vágyik. Mint ahogy az is, ha az emberek elhanyagolva érzik magukat és kapcsolataikat egy olyan világban, ahol ma már többet simogatjuk a telefont, semmint a partnerünket és többet is beszélünk vele a virtuális világban. Ugyanakkor sok szeretethiányos ember már gyerekkorában sem kapott elég figyelmet, szeretet, ennek okán felnőttként problémái adódhatnak azzal, hogyan mutassa ki a szeretetét és fogadja el a másét. Ráadásul a felnőttek is lehetnek ugyanolyan magányosak és elhanyagoltak, mint a gyerekek. De mégis, honnan tudhatod, mikor állsz szemben egy szeretethiányos emberrel?

Elvárja, hogy növeld az önbizalmát

Látszólag nagyon finom eszközökkel éri el. Ócsárolni kezdi magát, hogy milyen csúnya, béna, tehetségtelen, sosem fogja vinni semmire és azt várja, hogy megcáfold. Mond, hogy nincs igaza, vigasztald meg és erősítsd meg az önbizalmát. Ugyanis ha nem teszed, akkor önigazolásnak veszi mindazt, amit elmondott és akkor aztán bedepressziózik. Meg jól össze is vesztek.

Igyekszik a középpontba kerülni

Sokan úgy próbálnak szeretethez és elismeréshez jutni, hogy mindenáron igyekszenek a középpontba kerülni. Azon fáradozik, hogy olyat tegyen vagy mondjon, amivel felhívhatja magára a figyelmet, mert ha sikerül, akkor megnyugodhat, hogy értékes és fontos másoknak. Olyannyira csak magával van elfoglalva, hogy el is felejti megkérdezni, hogy veled mi van.

Előszeretettel panaszkodik

Mi mást hallhatnál egy szeretetéhes ember szájából, mint az „Engem senki sem szeret!” meg a „Mindenki csak kihasznál és összetörik a szívemet!” és egy Csillagok Háborúja filmsorozatra elegendő sztorit tudnak felhozni, ami őt igazolja, hogy mindig csak bántják.

Mondani sem kell, hogy az együttérzésre, a sajnálatra hajaz. Vannak, akiknek a szánalomszeretet is megfelel. Mellette elvárja, hogy megold a problémáit, de ha neked lenne szükséged segítségre, ne is álmodj arról, hogy meghallgat vagy segít!

Strandolás – Hol, hogyan és mennyiért?

A jó idő eljövetelével egyre többen mehetnek strandolni és napozni akár fürdőkbe, akár a Balatonhoz, vagy éppen más hazai vizekhez is. Ilyenkor minden korosztály kedvelt kikapcsolódása a strandolás, a napozás, sportolás. Ezzel pedig együtt járnak az olyan problémák, mint a hova is menjünk kérdéskör, leégés, hol mit lehet az “úszkáláson” kívül csinálni, drága élelmiszerek a vízparton. Ebben a cikkben azt próbálom megnézni, hogy hol lehet érdemes strandolni, másrészt milyen alapvető problémákkal kell szembenéznünk, mikor strandolásra adjuk a fejünket.

A bántalmazó kapcsolat korai jelei

A párkapcsolati erőszak az egyik legsúlyosabb probléma ma Magyarországon, és kívülállókban mindig felmerül a kérdés, hogy az áldozat vajon miért nem vette észre korábban, hogy valójában milyen az a kapcsolat, amelyben él.

Amit az élelmiszerpazarlás ellen tehetünk…

A világ számos országában éheznek az emberek, másutt meg hatalmas mennyiségű élelmiszer végzi a kukában. Nagyon nagy mértékű probléma az élelmiszerpazarlás manapság. Mit tehetünk ellene?

Életünk egy hátizsákban

Amikor az ember az otthonában körülnéz, azok a dolgok veszik körül, amit az élete során összegyűjtött és felhalmozott. Bútorok, emlékek. Vajon mit vinnénk magunkkal, ha olyan életet élnénk, ami folyamatos helyváltoztatással jár?

Házi gyógyszertár

Minden háztartásban megtalálható a gyógyszer, de nem mindenki tudja, hogy melyek azok, amiket érdemes állandó jelleggel tartanunk, illetve ezeket hogyan is tároljuk.