Menü

Házi gyógymódok fejfájás ellen

A fejfájás oka ezer és egy féle lehet. Ám amikor a fájdalomtól semmire sem tud figyelni, akkor általában nem az okokat keresi, hanem azt, hogy mivel lehet a fejfájás kezelése gyors és hatékony. Erre kínálunk most néhány egészséges és egyszerű, házi megoldást.

Nézzük a megoldásokat, amikkel tényleg sokat javulnak a görcsök!

1, Evés

Egy-egy rohanós napon hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy időben, rendesen együnk. Pedig amikor a fejfájás okait nyomozzuk, néha csak az áll a háttérben, hogy leesett a vércukor-szintünk. Ilyenkor rágcsáljon el egy kocka csokit, igyon egy finom mézes teát, vagy fogyasszon valamilyen szénhidrátot. Arra viszont figyeljen, hogy lehetőleg egészséges dolgot válasszon. Ilyen például az étcsokoládé, a szőlőcukor, vagy valamilyen aszalt gyümölcs. Csalni nem ér, úgyhogy ne kezdjen el fehér lisztből készült péksüteményeket falni, bármilyen csábító is. Hiszen a közhiedelemmel ellentétben, amikor leesik a vércukorszint és arra valaki azonnal cukrot fogyaszt, azzal végképp megborítja a szervezet inzulinháztartását… na meg a mérleg kijelzőjét is.

2, Ivás

A másik legegyszerűbb fejfájás csillapító trükk, amelyet fejfájás ellen gyorsan bevethet, az a sok folyadékbevitel, amiről mindenki hajlamos megfeledkezni. Pedig, ahogyan az egész testünk, úgy az agyunk jelentős százaléka is vízből áll. A folyadékveszteség koncentrációzavarokat okoz, a nagyobb vízhiány pedig fejfájást.

Tegyük szokásunkká, hogy a reggeli kávé mellé megiszunk két pohár citromos, vagy néhány szelet gyömbérrel ízesített vizet. A magnézium és B vitamin bevitel szintén sokat segíthet.

Ha az alacsony vérnyomás a fejfájás oka, egy jó fekete is lehet gyógyír, ha pedig a stressz, a feszültség áll a háttérben, akkor egy jóbögre forró borsmenta tea lehet a legjobb fejfájás csillapító, citromfűvel.

Ha már gyógytea: Gyuri bácsi, a bükki füvesember az őszi margitvirágra esküszik, amelyet egyébként már a római időkben is használtak fejfájás ellen. Gyógyhatásához nem fér kétség, ám inkább kúraszerűen alkalmazható, erős migrénes fejfájás kezelése nem végezhető vele.

3, Masszázs, légzés és akupresszúra otthon, egyszerűen

A masszázs és az akupresszúra is fejfájás csillapító hatású. Ha a szemüreg környéke fáj, az orrnyereg tövét kell szorítani néhány másodpercig, majd az erős nyomás után hirtelen elengedni. A homlok és a halánték környéki fájdalomra a homlok ujjbegyekkel történő nyomkodása és a halánték körkörös masszírozása jelenthet a fejfájás ellen gyors megoldást, illetve a nyak és a nyakszirt erőteljes masszírozása.

A kifejezetten nyilalló fejfájás ellen pedig a hüvelykujj alatti párnácskát kell hosszan és erősen nyomni. Mivel a fejfájás okai között gyakori a nyak és a váll merevsége, a masszázst hajszárítóval odafújt forró levegővel is kiegészíthetjük, a meleg levegő fellazítja az izmokat.

4, Illatok

Van, aki az illatokra esküszik, és valóban: néhány illóolaj kifejezetten hatékony a fejfájás csillapítására. Tegyünk néhány csepp mentaolajat vagy levendulaolajat a mutatóujjunkra, és dörzsöljük vele körkörösen a halántékot. Kis idő múlva már jelentkezik is az illóolajok jótékony nyugtató és fájdalomcsillapító, lazító hatása.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?