Menü

Miért jó a TRX edzés?

A TRX edzés egyik nagy előnye, hogy az ízületkímélő, funkcionális mozgás, miközben az egyes izomcsoportok összehangoltan dolgoznak, fejlesztve a törzsizmokat.

A TRX egy funkcionális edzőeszköz, amely hevederekből és fogókból áll, s általában a falra erősítik. Állítható a magassága, illetve a nehézségi fokozata. A saját testsúlyunkat használva a TRX több izomcsoportra koncentrál egy időben, ebben rejlik a hatékonysága.

Számtalan előnye van: a teljes test edzéseként minden izmot átmozgat. Kortól, nemtől függetlenül bárki kipróbálhatja. Változatos, mivel többszáz gyakorlat közül választhatunk, így kifejezetten szórakoztató.

A TRX kiváló eszköze a mobilitás és flexibilitás fejlesztésének.

Bármely sportág mellé beilleszthető kiegészítő edzésnek és minimális a helyigénye, elég egy felfüggesztési pont hozzá.

Saját testsúlyos edzésről beszélünk, így megspóroljuk a súlyok ide-oda rakosgatását, pakolását, a hosszú előkészítést, elpakolást, s hatékonyságát tekintve sokan jobbnak tartják, mint a hagyományos súlyzós edzést.

Remekül erősíti a hasizmokat, a törzs erősítés egyik legjobb edzéstípusa.

Ha esetleg sérüléssel bajlódunk, a TRX segít a regeneráció, rehabilitáció fázisaiban is folytatni az edzést.

Érdekes tudnivaló, hogy a TRX tréningmódszert a haditengerészet ihlette, csapatának felkészítésére, állóképességük növelésére, bárhol és bármikor, majd folyamatos termékfejlesztéssel vezető, innovatív edzésmódszer lett.

Írhatnánk, hogy jó fogyókúrás sporteszköz, de mint tudjuk a mozgás 20-30%-ban, a táplálkozás 70-80%-ban határozza meg a formánkat, testösszetételünket, alakunkat. A TRX edzés alatt az izomzat és a keringési rendszer egyszerre dolgozik, így a terhelés inkább erő-állóképesség jellegű erősítés, mely a szívet és az izomzat állóképességét javítja.

A TRX rendszer sokoldalúságát mutatja, hogy mindenki számára alkalmas edzésmódszer.

Élsportolóknál növeli a sportolók fizikális teljesítményét, szabadidő sportolóknak a fittségi szintet fejleszti, de alkalmas az egészség megőrzésre, hiszen jól illik az egészséges életmódba.

A gyakorlatok helyes kivitelezéséhez -leginkább az első alkalmak esetén - ajánlott szakértő, személyi edző felügyelete, segítsége.

Ha érvelni szeretnénk a TRX hatásossága mellett, vagy kételkedünk annak hatékonyságában, gondoljunk csak arra, hogy az amerikai haditengerészet elit katonáinak megfelelt, így valószínű nekünk is segíti céljaink elérését.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Kora nyári utazási helyek Magyarországon

Magyarország nyáron számos gyönyörű helyet kínál azok számára, akik pihenésre, kalandra, vagy kulturális élményekre vágynak. Az ország gazdag történelmi emlékekben, természeti szépségekben és változatos programokban, amelyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást biztosítanak, csak a forróságot már nehéz elkerülni ilyenkor. Íme néhány kiváló úti cél, amit érdemes felkeresni a nyári hónapokban.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.