Menü

Ezeket a gyógyszereket tegyük a bőröndbe!

Mivel nagycsalád vagyunk és a pakolás (elpakolás, bepakolás, kipakolás és mindenféle pakolás) az én feladatom, így nagyon körültekintőnek kell lennem, hogy semmi fontos ne maradjon itthon, amikor utazunk, ha pedig a fontos dolgokra gondolok, akkor nem a homokozós kisvödör és a negyedik doboz legó jut eszembe, sokkal inkább a gyógyszerek és hasonló szükséges holmik.

Az egyéni gyógyszerekkel kezdem a listát, ki mire érzékeny, a fiam allergiagyógyszere, az én pajzsmirigy gyógyszerem, a férjem herpesz elleni kenőcse, s csak utána következnek az egyéb szükséges – amire ne legyen szükségünk – gyógyszerek, melyeket bepakolok a családi egészségügyis táskába.

Ha nyaralni készülődünk, mindig átgondolom és listát írok róla, milyen gyógyszereket vigyünk magukkal. Bár nagyon sok helyen van már gyógyszertár, azonban nem jó utolsó pillanatban futkosni nyitva tartó patika után, jobb, ha nálunk van néhány alap készítmény, egy kis összerakott „házipatika”, melyet lehetőleg hűtőtáskában szállítsunk és a nyaralás alatt is tartsuk hűtőszekrényben vagy hűvös helyen, valamint óvjuk a sugárzó hőtől.

Nézzük mi kerüljön a bőröndbe? A következő szempontrendszert akár le is fotózhatjuk telefonnal, s elmenthetjük, (én így szoktam) hogy legközelebb már csak rutinosan végig haladjunk a listán.

A megszokott gyógyszerek mellett tehát fontos a lázcsillapításra felkészülni.

Három különböző korú gyermekem van a kisbabától a kiskamaszig, így mindegyikőjüknek más lázcsillapító, fájdalomcsillapító szereket csomagolok, akinek egészen kicsi csecsemője, kisgyermeke van, nekik kúpot, nagyobb gyermekeknek és felnőtteknek tablettát pakoljunk.

Hasmenés néha előfordul nyaraláskor, erre is megvannak a kicsiknek, nagyoknak adható szerek, mindenképp legyen a bőröndben!

Hányás, hányinger esetén -melytől némely gyermek szenved utazáskor - a B6-vitamin bevétele segíthet csökkenteni a panaszokat! Gyógyszertárakban tudnak segíteni.

Herpeszre való hajlam esetén jó, ha kéznél van a kenőcsünk, s ha már krémek, akkor gondoljunk a rovarcsípésekre, szükséges a viszketést csökkentő géleket is bepakolni a táskába, én magam kalcium pezsgőtablettát is szoktam vinni magammal, illetve kullancskiszedő csipesz is mindig kéznél van.

A naptej alap dolog a nyaralásnál, ha kisgyermekekkel megyünk, akkor magas, 50-es faktorszámú készítményekkel készüljünk, ha pedig mégis felégtünk, akkor hűsítő, napozás utáni krémekkel, esetleg spray vagy gélek alkalmazásával enyhíthetőek a napégéses tünetek.

A horzsolt, vágott sebek ellátásához szükségesek a sebtapaszok, nekem eleven fiaim vannak, miattuk ezt mindenképp bepakolom a bőröndbe, kézitáskába.

Ha az iménti listát eltesszük magunknak, már rutinból megy a pakolás, a házipatika összeállítása.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.