Menü

Hogyan sminkelj nyáron?

Talán azt is mondhatjuk, hogy a legnagyobb melegben inkább sehogy, azonban a sminkelés szerelmeseinek sem kell lemondani az arcfestés rutinjáról, csak esetleg más módon, mennyiségben és minőségben és kell a kánikulában forgatni az ecseteket.

A sminkelés sokaknál épp úgy a reggeli rutin része, mint a fogmosás és ezzel én jómagam is így vagyok, tehát megértem azokat, akik ezzel a szokással nyáron sem szeretnének felhagyni, egészen egyszerűen, mert ahogy mondani szoktuk „smink nélkül az arc meztelen”. Nyáron azonban számba kell venni olyan tényezőket, melyek megváltoztatják a felvitt festéket, mint például a meleg, az izzadás, az erős napsütés.

Az ilyen körülmények hatására nemcsak a smink folyik, kenődik el, hanem az arcbőrünket is roncsoljuk.

A nyári alapszabály, hogy a kevesebb több, tehát ilyenkor a mennyiségen mindenképp változtatnunk kell, semmiképp sem szabad túlzásba vinni, sőt, inkább a minimális mennyiségre ajánlott törekedni.

Jó, ha a nyári smink tartós, vízálló, hiszen semmiképp sem mutat jól egy elkenődött szempillaspirál, lefolyt alapozó, mely nem megszépít, hanem inkább elcsúfítja viselőjét.

A vastag smink - hacsak nem alkalmi, speciális, vagy színpadi sminkről beszélünk – nem mutat szépen, hiszen a ráncokban megül az alapozó, korrektor, púder és pirosító egyveleg, melynek viselése már egyáltalán nem szép és nem is komfortos.

A sötét és vastagon fogó szemceruzák elfolynak a nagy melegben, mert felpuhulnak, elmaszatolódnak, a nem vízálló szempillafesték pedig lepereg, sötét karikát képezve a szem alatt.

Ha valakinek szép a bőre, elhagyhatja a púdert nyáron és elég, ha egy jobb, vízálló szempillaspirállal és minimális szemkontúrral (pl. tus) hangsúlyozza a szemeit, esetleg egy kis szájfényt is beleértve, így a bőr szabadon lélegzik és nem fedi vastag alapozóréteg.

Az egészségesen ragyogó bőrnél nincs menőbb és divatosabb, így figyeljünk arra, hogy pihenjünk sokat, igyunk elegendő vizet, figyeljünk oda az arctisztításra és hidratálásra, a vastag, matt alapozó helyett pedig válasszunk színezett hidratálót vagy könnyű, áttetsző alapozót.

Aki rúzst használ, a festés után harapjon papírzsebkendőre, így a felesleget le tudja itatni és nem gyűlik össze a szájon, fogakon.

Ami a színeket illeti a nyáron a pasztellszínek a legvisszafogottabbak, de ha valaki harsány és élénk festéket szeretne, akkor elég a szemhéjat kiemelni vele.

Én mindenkit arra buzdítok, hogy viseljen nyugodtan sminket a nyáron is, viszont mindent mértékkel és ami a legfontosabb minőséggel!

A világ legegészségesebb sajtja

A sajt rengeteg koleszterint, telített zsírsavat és nátriumot tartalmaz, nem véletlen, hogy sokáig mumusnak számított a táplálkozás szakértők számára. A szakemberek arra intettek, hogy ha szeretnénk elkerülni az elhízás és a szívbetegség veszélyét, akkor ne nagyon együnk sajtot. Az elmúlt években azonban átértékelték a sajtféléket, miután több kutatás is bizonyította pozitív hatásukat.

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

A legtöbb minőségi étrend-kiegészítő egy egészséges ember számára az adagolás betartása mellett nem jelent különösebben kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem mondhatjuk, hogy mindent, amit a neten találunk biztonsággal beszedhetünk, ezért mindig fontos szakember tanácsát kikérni.

Az elhízás valódi okai

A testsúlyt genetikai tényezők, az anyagcsere sebessége és pszichés eredetű tényezők egyaránt befolyásolják. Az éhség alapvetően elsődleges motiváció, az evés rögzült viselkedésforma, de ami az állatoknál egyszerű szabályozási mechanizmus, az embernél több tényező által meghatározott, bonyolult folyamattá válik, amelynek szociális és kulturális vonatkozásai is vannak.

Az evés boldogít?

Léteznek ételek, amelyek boldogítanak, ugyanis némely élelmiszerben megtalálható a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin képződéséhez elengedhetetlenül fontos triptofán.

Hisztamindiéta

Vannak olyan emberek, akik nem tudják tolerálni a hisztamint, ezért bizonyos dolgokra oda kell figyelniük, például a táplálkozásukra. Amit a hisztamindiétáról tudni érdemes.