Menü

Hogyan sminkelj nyáron?

Talán azt is mondhatjuk, hogy a legnagyobb melegben inkább sehogy, azonban a sminkelés szerelmeseinek sem kell lemondani az arcfestés rutinjáról, csak esetleg más módon, mennyiségben és minőségben és kell a kánikulában forgatni az ecseteket.

A sminkelés sokaknál épp úgy a reggeli rutin része, mint a fogmosás és ezzel én jómagam is így vagyok, tehát megértem azokat, akik ezzel a szokással nyáron sem szeretnének felhagyni, egészen egyszerűen, mert ahogy mondani szoktuk „smink nélkül az arc meztelen”. Nyáron azonban számba kell venni olyan tényezőket, melyek megváltoztatják a felvitt festéket, mint például a meleg, az izzadás, az erős napsütés.

Az ilyen körülmények hatására nemcsak a smink folyik, kenődik el, hanem az arcbőrünket is roncsoljuk.

A nyári alapszabály, hogy a kevesebb több, tehát ilyenkor a mennyiségen mindenképp változtatnunk kell, semmiképp sem szabad túlzásba vinni, sőt, inkább a minimális mennyiségre ajánlott törekedni.

Jó, ha a nyári smink tartós, vízálló, hiszen semmiképp sem mutat jól egy elkenődött szempillaspirál, lefolyt alapozó, mely nem megszépít, hanem inkább elcsúfítja viselőjét.

A vastag smink - hacsak nem alkalmi, speciális, vagy színpadi sminkről beszélünk – nem mutat szépen, hiszen a ráncokban megül az alapozó, korrektor, púder és pirosító egyveleg, melynek viselése már egyáltalán nem szép és nem is komfortos.

A sötét és vastagon fogó szemceruzák elfolynak a nagy melegben, mert felpuhulnak, elmaszatolódnak, a nem vízálló szempillafesték pedig lepereg, sötét karikát képezve a szem alatt.

Ha valakinek szép a bőre, elhagyhatja a púdert nyáron és elég, ha egy jobb, vízálló szempillaspirállal és minimális szemkontúrral (pl. tus) hangsúlyozza a szemeit, esetleg egy kis szájfényt is beleértve, így a bőr szabadon lélegzik és nem fedi vastag alapozóréteg.

Az egészségesen ragyogó bőrnél nincs menőbb és divatosabb, így figyeljünk arra, hogy pihenjünk sokat, igyunk elegendő vizet, figyeljünk oda az arctisztításra és hidratálásra, a vastag, matt alapozó helyett pedig válasszunk színezett hidratálót vagy könnyű, áttetsző alapozót.

Aki rúzst használ, a festés után harapjon papírzsebkendőre, így a felesleget le tudja itatni és nem gyűlik össze a szájon, fogakon.

Ami a színeket illeti a nyáron a pasztellszínek a legvisszafogottabbak, de ha valaki harsány és élénk festéket szeretne, akkor elég a szemhéjat kiemelni vele.

Én mindenkit arra buzdítok, hogy viseljen nyugodtan sminket a nyáron is, viszont mindent mértékkel és ami a legfontosabb minőséggel!

Túlevés elleni trükkök

Gátolja a túlevést minden olyan módszer, ami serkenti a dopamin termelődését. Mi a dopamin? A dopamin az agyi ideghálózatban és a mellékvesékben termelődik. Amikor nagy mennyiségben szabadul fel, akkor örömöt, elégedettség- és jutalomérzetet generál. Se a túl magas, se a túl alacsony dopaminszint nem tesz jót, előbbi ingerlékenységet, hiperaktivitást okozhat, utóbbi alacsony libidót, alvászavart, állandó fáradtságot.

Hallottál már a bentonitról?

Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy együnk agyagot különböző problémáinkra, pedig megoldást jelenthet sok esetben. Lássuk, mire is jó a bentonit.

Az antioxidánsok hatása a szervezetre

Az antioxidánsok széleskörű hatásait mind a mai napig kutatják, igen érdekes és izgalmas eredményekkel. Egyre több cikkben és reklámban említik őket, felhívva a figyelmet az antioxidáns anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkre, élelmiszerekre és kozmetikumokra. Számos előnyük között általában a már többszörösen igazolt öregedésgátló és gyulladáscsökkentő hatásukat szokták megemlíteni, de segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében is kezelésében is.

Bizonyított tény, hogy a whiskey kis mértékben nem káros?

Ez az alkoholos ital csökkenti a koleszterint és kimossa az artériákból a koleszterint is, amely elzárhatja az ereket. Mivel ellazítja az artériák falát, ezáltal biztosítja a vér szabad folyását. A mértékkel fogyasztott whisky egyik legjobb hatása tehát az, hogy megakadályozza az agyvérzés kialakulását.

Te mit tudsz a ginzengről?

Sokszor halljuk a ginzeng nevét, főleg, ha a keleti orvoslásról beszélünk. A ginzeng egy igazi csodanövény, számos jótékony hatással.