Menü

Miért tartsunk otthon ricinusolajat?

Miért fontos, hogy ricinusolaj mindig legyen otthon? Mert ezt az olajat már évezredek óta ismerik, elismerik és alkalmazzák különféle egészségügyi problémák kezelésére, de a szépségápolásban is használják, hiszen nagyon jót tesz a bőr és a haj egészségével.

A ricinusolajat főleg az Afrikában és Indiában őshonos növény terméséből préseléssel nyerik. A ricinusolaj sűrű, jellegzetes illatú, kellemetlen ízű, halványsárga, csaknem színtelen olaj, amelynek külsőleg sokrétű alkalmazási módja van.

Évszázadok óta jóbarátja a gyógyításban az emberiségnek külsőleg, belsőleg egyaránt. A ricinusolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és hashajtó hatással rendelkezik, de számos más egészségügyi előnye is van. A ricinusolaj nagy mennyiségben tartalmaz ricinolsavat, amely egy egyszeresen telítetlen zsírsav. Elsőre talán mindenkinek az jut eszébe róla, hogy a alkalmanként székrekedés kezelésére alkalmazzák, azonban mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így nagyon hasznos azok számára is, akik ízületi gyulladásban szenvednek, ezért érdemes elszakadni a hashajtó hatástól, s megismerni az olaj sokoldalúságát.

A ricinusolaj remekül csillapítja a fájdalmat, lokálisan is használják, az ízületi gyulladáson kívül aranyérre is javasolt.

A szépségipar megfigyelte, hogy ez az olaj csökkenti a ráncok mélységét és késlelteti az öregedést, így a szépségápolásban is hasznát veszik.

Ha hetente egy-két alkalommal bekenjük vékonyan az arcunkat, s hagyjuk 20 percig hatni, akkor kiváló ránctalanító pakolást kapunk.

Pikkelysömör vagy az ekcéma esetén is jó eredményeket érhetünk el a kezelésben, az érintett területet kell vékonyan megkenni az olajjal.

Csúnya sebhelyek, ritka szemöldök vagy száraz hajvégek esetén is érdemes kipróbálni a ricinusolajat, de ritkuló szempillára, fénytelen szemöldökre, bőrproblémákra, hajhullásra vagy gyenge, töredező körmökre is megoldás!

Mivel a ricinusolaj képes bejutni a haj legmélyebb rétegeibe is, ott még hatékonyabban tudja kifejti jótékony hatásait: erősíti a hajszálakat, helyrehozza az igénybe vett hajat, a hajszálak puhábbak és csillogóbbak lesznek, serkenti a hajnövekedést, segít hajhullás esetén, védi a fejbőrt, hatékony viszkető fejbőrre.

Mivel eddig nagyrészt tényleg a hashajtó hatása miatt ismertük, most ideje más szemszögből nézni és kipróbálni ezt az olajat. Még ma szerezzük be a patikából!

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.