Menü

Amikor már semmi nem segít, akkor kell hívni a piócás embert!

Amikor már semmi nem segít, akkor kell hívni a piócás embert! - mondja néphit. A pióca kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Amikor a kozmetikusom említette a pióca kezelést, kissé viszolyogtam, pedig azt tartják, hogy ami visszavisz minket a természethez, a harmóniához, az csak jó lehet, a piócakezelés talán épp ilyen. Hogy ez a nem túl szép állatka mi mindenben tud nekünk segíteni, nos elolvastam, hogy mennyi mindenre ajánlott nézzük mit tud egy piócás kezelés.

Magyarországon több százéves múltra tekint vissza a népi orvoslás területén. Őseink bevált és hatékony gyógyító kezelése volt ez a terápia.

Az orvosi pióca jótékony hatással van számos akut problémára, sőt, már maga a probléma megelőzésére is, mivel a bennünk lappangó, tüneteket még alig mutató betegségeket is megelőzheti.

A piócaterápia segíti a szövetben lévő régi lerakódások kiválasztódását és feloldódását, a pióca kezelés után a vérkeringés helyreáll.

Az orvosi pióca javítja a belső szervek, izmok, ízületek vérellátását, megszünteti a szövetekben a fehérjepangást. Gyulladás gátló, véralvadásgátló és görcsoldó hatást képes kifejteni, alkalmazható reumás és egyéb ízületi betegségeknél is. Csökkenti az allergiás tüneteket, segít megelőzni azokat, javítja az asztmások légzését.

A pióca nyála fiatalító hatással van szervezetünkre, nyálában nagyon sok, más módon pótolhatatlan gyógyító hatású anyagot fedeztek fel, amely akár 100 különböző hatóanyagot is tartalmazhat, olyanokat például, amelyeket a gyógyszeriparban a mai napig sem tudtak előállítani.

A kezeléssel spontán új hajszálérhálózat jön létre a szerv és az állat között, testének 10-szeresére képes tágulni,15 ml vért szív ki s kb. ugyanannyi ki is folyik, a seb 24-36 órát vérezhet. A kezelés 10 perctől 4 órán át is tarthat.

Ez a kis állat képes pozitívan hatni: a mikro keringésre, a vérrögképződésre, a méreganyagokra, gyulladásos folyamatokra, ízületi-és egyéb fájdalmakra, vérsűrűségre, rákos megbetegedésre, vírusokra, baktériumokra és még sorolhatnánk.

Tilos alkalmazni vérszegénység, esetén, véralvadást gátló gyógyszerek, szteroidok szedésekor, kemoterápia esetén, várandósság alatt, belső vérzésekkor, lengyengült állapotban.

A kezelés jár némi kellemetlenséggel, úgy, mint viszketés, helyi gyulladás, ödéma, nyirokcsomó gyulladás és láz, de tudni kell, hogy minél erősebbek ezek a tünetek, annál több a volt a méreganyag a szervezetünkben.

A beteg érezhet enyhe fájdalmat a kezelés alatt, felléphet vérzés a piócacsípés helyén és tapasztalhatunk allergiás reakcióhoz hasonló viszketést a kezelt felületen.

Ha valakit érdekel a piócás kezelés, de még gondolkozik rajta, a világhálón számtalan leírás és videó mutatja be ezt az ősi gyógymódot, érdemes utánanézni. Jó egészséget!

Martinka Dia

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.