Menü

Tippek az unalomevés ellen

Lassan egy éve az életünk másból sem áll, mint folyamatos karanténból. Az egész napos képernyő előtt ülést csak egy kis testmozgás, séta vagy bevásárlás szakítja meg. A sok üléstől és kevés mozgástól pedig észrevétlenül csúszhatnak fel az úgynevezett „karantén-kilók”.

De nem kell így történnie! Más sok cikkben foglalkoztunk azzal, mennyire fontos a karantén alatti sport és tudatos étkezés. Ha azonban nincs idő vagy energia elmenni egy körre futni, akkor is van megoldás a súlyfelesleg ellen! Következzen három tipp, hogyan küzdhetsz az unalom-evés ellen!

Magas rosttartalmú ételek

Legtöbbször édességek után vágyakozunk, ami teljesen természetes. Olykor meg is engedhető, hogy egy egy szelet csokit megegyünk, de figyelni kell, nehogy rendszer váljon belőle. A magas rosttartalmú ételek segítenek az inzulin-szint szabályozásában, amivel megelőzhetjük az édességek és nasik fogyasztását is!

Napi öt étkezés

Régóta és sokszor hangoztatott tény, hogy napi 4-5 étkezés az optimális egy felnőtt, egészséges szervezet számára. Ha kiszámoljuk, ez a három főétkezésen kívül egy tízórait és egy uzsonnát jelent még, azonban az ingerszegény hétköznapokban ennél sokkal többször csábulhatunk el a konyha vagy a kamra irányába.

A legfontosabb, hogy igyekezzünk tartani a maximum ötször étkezést, amikor minél táplálóbb ételeket fogyasszunk. A fő étkezések között zöldséget vagy gyümölcsöt együnk, figyeljünk a kalóriabevitelre.

Két liter víz – minimum

A megfelelő vízfogyasztás rendkívül fontos a szervezet számára, ezért más okokból is lényeges, hogy minimum két liter vizet igyunk meg egy nap. A legjobb, ha ez valóban víz és nem gyümölcslé vagy cukros üdítő. Az agyműködést serkenti, a bőr időt állasában is közrejátszik, valamint az éhség leküzdésére is jó lehet.

A legfontosabb természetesen a tudatosság, a megfelelő élelmiszerek fogyasztása. A karantén-kilók elleni küzdelemben pedig a sport az, ami igazán jelentős segítséget nyújthat. A mozgás nemcsak a mentális egészségre is pozitív hatással van és a tavasz közeledtével talán kellemesebb is a kültéren sportolni.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.